x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Film „N-ai şanse, frate!”, e seara fetelor la cinema: comedie, romantism şi cadouri incluse!

„N-ai şanse, frate!”, e seara fetelor la cinema: comedie, romantism şi cadouri incluse!

de Magdalena Popa Buluc    |    23 Iun 2019   •   14:14
„N-ai şanse, frate!”, e seara fetelor la cinema: comedie, romantism şi cadouri incluse!

Charlize Theron revine pe marile ecrane şi este mai încântătoare ca niciodată în comedia N-ai şanse, frate!, un film cu replici perfecte şi situaţii pe cât de imprevizibile, pe atât de potrivite, pentru o nouă ediţie Ladies Night, care va avea loc luni, 24 iunie, cu începere de la ora 19.30, la Cinema City.

De această dată, proiecţia specială a filmului din seara de 24 iunie garantează pe loc cadouri fanelor, care astfel primesc produse cosmetice la fiecare bilet cumpărat.

Venit din cinema-ul independent, regizorul Jonathan Levine (All the Boys Love Mandy Lane) semnează o comedie romantic-politică incitantă, cu o Charlize Theron regală.

Charlotte Field (Charlize Theron) este una dintre cele mai influente femei din lume. Inteligentă, sofisticată și o profesionistă desăvârșită, aceasta deține un rol diplomatic important, dar mai pesus de orice, se pricepe la aproape orice. Pe de altă parte, Fred Flarsky (Seth Rogen) este un jurnalist talentat și independent, cu atracție pentru probleme. Cei doi nu au nimic în comun decât faptul că ea i-a fost odată dădacă și prima iubire.

Reîntâlnirea lor întâmplătoare o face pe Charlotte să își reamintească idealurile tinereții ei și să îndrăgească umorul lui naiv. Sub impulsul momentului aceasta îl angajează ca scriitor al discursurilor pe durata campaniei pentru candidatura ei la președinția S.U.A. Nepregătit să intre în lumea ei luxuriantă, Fred este în afară zonei de confort. Cu toate acestea atracția dintre ei câștigă teren, iar apropierea lor devine tot mai evidentă în timp ce călătoresc în jurul lumii și fac față unor incidente neașteptate. 

Fred este neisprăvitul prin excelenţă, şomer, bărbos, îmbrăca ca vai de el, vag journalist-activist. Charlotte este candidate la preşeedinţia Statelor unite, organizat, logică, elegantă, ambiţioasă. El îi redactează articolele, ea se îndrăgosteşte de el şi se înfiripă un tango al greşelilor, un vals al erorilor, cu adevărat amuzante.

Celor doi li se alătură pe afiş un alt actor iubit de public, O’Shea Jackson.

Noul film al lui Jonathan Levine joacă pe schema bine cunoscută a atracţiei contrariilor. Dacă filmul este o reuşită, aceasta se datorează pe de o parte faptului că se râde mult, mai ales în faţa ipostazelor lui Charlize Theron, care se dovedeşte un talent comic neaşteptat, şi pe de altă parte, idilei dintre personaje care îi seduce pe fanii poveştilor de dragoste de pe ecran. Replicile, mai ales în unele secvenţe, sunt amuzante, iar Jonathan Levine reuşeşte să combine strălucirea şi prostul gust, chiar dacă nu revoluţionnează comedia romantică.

Subiectul este nou şi vechi de când lumea sau de când există comedia americană. Pelicula aminteşte vârsta de aur hollywoodiană, cu eroii ei celebri, Katharine Hepburn şi Spencer Tracy. Dar punctul de plecare este aerul vremii noastre şi un umor răvăşitor, potenţat de actorul (de data aceasta şi producător) Seth Rogen, vârf de lance al comediei americane a anilor 2000, care ştie să îmbine în mod fericit un oarecare romantism cu vulgaritatea (sau invers).

Şarja a ceea ce numim realpolitik, care apără mediul înconjurător la suprafaţă înainte de a abandona subiectul pentru a nu displace unei ţări anume sau unui concern, este excelentă, iar cuplul de actori funcţionează perfect.

Cu aspectul său neglijent, umorul şi expresia directă, Fred distonează în anturajul ultracodificat al Charlottei. Totul îi desparte şi totuşi complicitatea lor este evidentă. Dar o femeie care are în faţă un viitor atât de strălucit se poate lăsa sedusă de un bărbat neîndemânatic şi emoţionant?

Codurile comediei romantice sunt eterne. Combinaţia un bărbat şi o femeie complet diferiţi înseamnă succesul garantat.

N-ai şanse, frate! are un atu imbatabil: un cuplu de actori debordând de energie. Actriţă care a ştiut întotdeauna să-şi facă auzită vocea, Charlize Theron este perfectă şi tiradele ei feministe găsesc un ecou puternic în America lui Donald Trump. În ceea ce-l priveşte, Seth Rogen este el însuşi, un urs greoi, dar profund uman căruia eşti gata să-i ierţi toate excesele. Pelicula aminteşte eterna poveste a Frumoasei şi bestiei sau a râmei îndrăgostite de o stea, care însă este acum inversată dat fiind că Doamna este personajul puternic, iar domnul spiriduşul menit s-o secondeze.

Aşa cum ne dovedeşte orice comedie bună, cuplurile improbabile sunt cele mai bune.

Alchimia între aparatul de filmat şi actorul principal este vizibilă, dar, împotriva oricărei aşteptări, Charlize Theron se afirmă drept motorul comic şi dramatic al producţiei. Adevărat cameleon, ea găseşte distanţa ideală între romantismul desuet, farmecul incendiar şi lipsa de constrângeri, aducând filmului, între comicul de situaţie şi umorul gras tipic lui Rogen, o doză de instabilitate salvatoare.

Comedia romantică “N-ai șanse, frate!” are premiera pe marile ecrane din țară începând cu 28 iunie.

 

 

×
Subiecte în articol: charlize theron N-ai şanse, frate!