x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Film Netflix va lansa în august primul documentar produs de soţii Obama

Netflix va lansa în august primul documentar produs de soţii Obama

27 Iun 2019   •   22:30
Netflix va lansa în august primul documentar produs de soţii Obama

Platforma digitală Netflix va lansa la 21 august 'American Factory', primul documentar produs de compania audiovizuală Higher Ground Productions, înfiinţată de fostul preşedinte al SUA Barack Obama (2009-2017) şi de soţia sa, Michelle, relatează EFE.

"Suntem onoraţi şi entuziasmaţi că Netflix şi Higher Ground şi-au unit eforturile pentru a aduce lumii 'American Factory'", au anunţat miercuri într-un comunicat de presă regizorii documentarului, Steven Bognar y Julia Reichert.

Ce doi cineaşti au fost nominalizaţi la Oscar pentru cel mai bun film documentar cu 'The Last Truck: Closing of a GM Plant' (2009). 'American Factory' a fost recompensat cu premiul pentru cea mai bună regie pentru un documentar la ediţia de anul acesta a Festivalului de la Sundance, unde îşi dau întâlnire cele mai bune filme independente din SUA.

Documentarul prezintă sosirea unui milionar chinez în Ohio (SUA) care construieşte o fabrică, însă propria sa viziune a a secolului XXI se loveşte de ideile clasei muncitoare din regiunea centru-vest a SUA.

"Suntem atraşi de povestiri care celebrează spiritul uman prin lupte şi succese. Julia şi Steve au realizat un film excepţional care aduce un omagiu demnităţii şi securităţii muncii în condiţiile unei economii globale mobile şi a unor angajaţi care se simt prinşi la mijloc", au declarat Tonia Davis şi Priya Swaminathan, responsabili ai Higher Ground Productions.

În mai 2018 s-a aflat că Barack şi Michelle Obama au semnat cu Netflix un acord pe mai mulţi ani privind producerea de filme şi seriale care vor fi difuzate de platforma digitală.

Nu este singura aventură digitală a soţilor Obama, având în vedere că la începutul lunii s-a aflat că serviciul de muzică şi radio în 'streaming' (online) Spotify colaborează cu ei la producerea mai multor emisiuni (podcast) ce vor fi difuzate în exclusivitate de această platformă suedeză.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: netflix sotii obama