x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Film Nişte simpaaaatici, ce mai...

Nişte simpaaaatici, ce mai...

de Sebastian S. Eduard    |    27 Sep 2009   •   00:00
Nişte simpaaaatici, ce mai...

O comedioară interesantă, cu Adam Sandler, intră în cinematografe din acest week-end. Mă rog, gustul este dulce-acrişor, iar Sandler suficient de interesant...



După „The 40-Year Old Virgin" şi „Knocked Up", Judd Appatow vine cu o nouă comedie spumoasă, „Tipi simpatici", cu Adam Sandler (I Now Pronounce You Chuck & Larry, Anger Mana­gement), Seth Rogen (Knocked Up, Pineapple Express) şi Leslie Mann (Knocked Up, The 40-Year Old Virgin) în rolurile principale.

COMIC DE SUCCES
„Tipi simpatici" este povestea lui George (Adam Sandler), un comic de succes, care, în momentul în care află că suferă de o boală ce îi lasă mai puţin de un an de trăit, decide că e cazul să îşi pună în ordine viaţa. Îl ia sub aripa sa pe Ira (Seth Rogen), un comic aspirant, care încă nu şi-a găsit drumul în carieră, ca să-i fie asistent şi prieten. Însă când un comic ajunge faţă în faţă cu moartea, ce poate să iasă, decât o comedie nebună!

Tipi simpatici - o comedie spumoasă despre un comic secătuit de inspiraţie, dar plin de toane, un asistent dornic să-i intre în graţie, dar frustrat, şi gaşca lui de tipi... unul mai simpatic decât altul!

SURSE DE INSPIRAŢIE
5247-102640-301.jpgCând a scris scenariul pentru „Funny People", Judd Apatow s-a inspirat dintr-o păţanie trăită chiar de el, în casa din Southern California, în 1994. „Când a avut loc cutremurul Northridge, şemineul mi s-a prăbuşit prin tavanul dormitorului", explică regizorul. „Singurul motiv care explică absenţa mea de acolo era că zugrăveam casa. Vreme de vreo trei zile, am apreciat cu adevărat viaţa. Dar numai pentru trei zile. Filmul are la bază ideea: Dacă supravieţuieşti, ai învăţat ceva care îţi este de folos în viaţă?"

Au mai fost şi alte motive, poate mai intime, care l-au determinat pe Judd Apatow să creeze un scena­riu în care protagonistul realizează că e pe moarte. „În ultimii ani, oameni apropiaţi mie au suferit de boli. Îi vezi pe cei dragi cum se luptă cu boala pentru supravieţuire. Şi observi şi ceea ce simt ei despre viaţa pe care au trăit-o înainte să se îmbolnăvească...

Când oamenii încep să se facă bine, m-am întrebat dacă acea frică, groază şi şansa de a înţelege ce e important în viaţă îşi vor spune cuvântul. Sau cei încercaţi sunt copleşiţi de greutate, pentru ca o săptămână mai târziu să se întoarcă pe acelaşi drum?"

×
Subiecte în articol: film