x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Film Noile aventuri ale lui Goofy

Noile aventuri ale lui Goofy

de Sebastian S. Eduard    |    09 Aug 2009   •   00:00
Noile aventuri ale lui Goofy

Vi-l amintiţi pe Goofy, vedeta longevivă din desenele animate Disney? De când nu l-am văzut, a mai crescut, s-a aşezat la casa lui şi a devenit tătic cu acte în regulă. Acum, fiul său, Max, e deja adolescent şi se pregăteşte de colegiu, iar Goofy, bietul, cu greu reuşeşte să comunice cu tânăra generaţie, mai ales că se pricepe ca nimeni altul la pozne şi gafe... Evident, un DVD pentru cei mici care intră acum în magazine.

Aflăm totul, de-a fir a păr, din animaţia "An Extremely Goofy Movie" / "Noile aventuri ale lui Goofy", disponibilă acum pe DVD. În ajunul plecării spre colegiu, Max se bucură la gândul că se va putea distra în voie cu prietenii săi şi va scăpa, în sfârşit, de predicile plictisitoare şi de dădăceala la care îl supune tatăl său. Ghinion însă: "bătrânul" Goofy rămâne şomer şi se hotărăşte să-şi continue studiile. Şi unde altundeva ar fi mai nime­rit să meargă decât la colegiul fiului său, ca să-i fie aproape zi şi noapte, nu doar la şcoală, ci pretutindeni în campus?! Când Goofy îşi face pe neaşteptate apariţia la cursuri costumat ca un cântăreţ disco, problemele fiului său se ridică, brusc, la pătrat. Acum, Max are de furcă nu doar cu întrecerea de skateboarding în care se confruntă cu liderul celei mai populare frăţii din campus, ci şi cu proasta reputaţie pe care i-o aduce tatăl său, neîntrecut în gafe. Când bătrânului fan disco îi cade cu tronc o bibliotecară la fel de pasio­nată ca şi el de muzica anilor '70, puştiul speră ca idila tatălui să-i mai dea mână liberă, dar probleme nebănuite se ivesc la orizont, punând relaţia celor doi la grea încercare. Dincolo de umorul debordant şi muzica antrenantă care animă această alegorie despre relaţia părinte-copil, "Noile aventuri ale lui Goofy" abundă în învăţăminte pentru ambele generaţii. În timp ce Max gustă plăce­rile vieţii de adolescent, Goofy se confruntă cu dilemele deloc facile ale rolului de tată - mai nou şi şomer, şi "boboc" pe băncile colegiului. Vor mai găsi oare tatăl şi fiul o punte de comunicare între lucrurile care îi deosebesc sau se va adânci conflictul între generaţii? Descoperim în "Noile aventuri ale lui Goofy" o animaţie Disney distribuită pe DVD de Prooptiki România.

5114-98770-herowanted.jpgHERO WANTED
În timp ce jelea moartea soţiei sale iubite, Liam Case, gunoier de meserie, devine un erou atunci când salvează de la moarte o tânără izolată într-o maşină în flăcări. Câţiva ani mai târziu, Liam este implicat într-un jaf armat şi cade victimă împreună cu o angajată a unei bănci, Kayla, în momentul în care unul dintre spărgători îi împuşcă. Kayla rămâne în comă profundă, însă Liam reuşeşte să se recupereze şi începe o răfuială cu criminalul, luându-i urma şi ucigându-l. Banda de răufăcători doreşte răzbunare şi Liam vede cum situţia se întoarce împotriva lui.5114-98771-seven.jpg

SEVEN

Un film de excepţie, deja intrat în rândul "clasicelor". Brad Pitt şi Morgan Freeman sunt starurile acestui thriller psihologic tulburător, în rolurile unor detectivi aflaţi pe urmele unui criminal în serie. Acesta are un mod de operare straniu şi totodată foarte bine pus la punct; îşi ucide victimele pentru comiterea unuia dintre cele şapte păcate capitale. Cu o atmosferă apăsătoare, un scenariu impresionant, o distribuţie excelentă care o include şi pe Gwyneth Paltrow şi regizat de nu mai puţin celebrul David Fincher, acest film nu trebuie ratat.

×
Subiecte în articol: film