x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Film Noul film al lui Corneliu Porumboiu are premiera mondială, vineri, la Locarno

Noul film al lui Corneliu Porumboiu are premiera mondială, vineri, la Locarno

de Maria Sârbu    |    07 Aug 2013   •   20:38
Noul film al lui Corneliu Porumboiu are premiera mondială, vineri, la Locarno
Sursa foto: Dragos Savu/Intact Images

Cel mai nou film al cineastului Corneliu Porumboiu, “Când se lasă seara peste Bucureşti sau Metabolism”, va fi prezentat în premieră mondială mâine, 9 august, la Festivalul de la Locarno, Elveţia.

Proiecţia peliculei, înscrisă în Competiţia internaţională a acestui eveniment (7-17 august), va începe la ora 14:00, la Auditorium FEVI (o sală de 3.000 de locuri în care sunt prezentate filmele acestei secţiuni). Lungmetrajul, având subtitrări în enghleză şi franceză, va fi proiectat, de asemenea, sâmbătă (ora 23:00, La Sala) şi duminică (ora 11:00, PalaVideo). Pelicula are 89 de minute şi este o producţie realizată de 42 km Film (România) şi Les Films du Worso (Franţa).

Protagonist e Bogdan Dumitrache, cel care în 2011 obţinea la Locarno Premiul pentru cel mai bun actor cu rolul din filmul “Din dragoste, cu cele mai bune intenţii”, în regia lui Adrian Sitaru (distins, tot acolo, cu Premiul de regie). Distribuţia îi mai include pe Diana Avrămuţ, Mihaela Sîrbu, Alexandru Papadopol ş.a.

 “Când se lasă seara peste Bucureşti sau Metabolism” (regia şi scenariul Corneliu Porumboiu) a beneficiat parţial de finanţare prin Programul pentru cinema “Media” al Uniunii Europene (24.000 euro).

Lungmetrajul lui Porumboiu, care spune povestea unui tânăr regizor încercând să facă un film, concurează alături de alte 19 pelicule, realizate de regizori din Peru, Portugalia, Canada, Coreea de Sud, Franţa, Statele Unite ale Americii, Belgia, Elveţia, Japonia, Spania, Brazilia, Italia, Taiwan etc.

×
Subiecte în articol: Corneliu Porumboiu