x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Film "Noul val al filmului românesc", invitat de onoare la Göteborg

"Noul val al filmului românesc", invitat de onoare la Göteborg

de Monica Andronescu    |    24 Ian 2011   •   14:20

Pentru prima dată România este invitată de onoare la Festivalul Internaţional de Film de la Göteborg, cel mai important eveniment de gen din Scandinavia, care se desfăşoară între 28 ianuarie şi 7 februarie.

"Noul val al filmului românesc" este titlul programului creat de ICR Stockholm, iar din el fac parte şase producţii lansate în 2010, printre care "Aurora" lui Cristi Puiu şi "Marţi, după Crăciun" al lui Radu Muntean. Patru filme de referinţă, "Reconstituirea" lui Lucian Pintilie, "Nunta de piatră" al lui Dan Piţa şi Mircea Veroiu, "Croaziera" lui Mircea Daneliuc şi "Concurs" al lui Dan Piţa sunt, de asemenea, incluse în program, alături de o selecţie de şase scurt-metraje din "noul val", printre care mult-premiatul "Lampa cu căciulă" al lui Radu Jude.

Festivalul de film de la Göteborg se află la a 34-a ediţie. Tema din acest an este conceptul de prezenţă, cu toate aspectele pe care acesta le capătă în societatea contemporană – prezenţă fizică vs. prezenţă virtuală, ştiri în timp real, evoluţia noţiunii de timp. La ediţia din acest an participă 450 de filme din 70 de ţări.

×
Subiecte în articol: film