x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Film O expoziţie dedicată actriţei Audrey Hepburn, vernisată la Bruxelles

O expoziţie dedicată actriţei Audrey Hepburn, vernisată la Bruxelles

03 Mai 2019   •   22:45
O expoziţie dedicată actriţei Audrey Hepburn, vernisată la Bruxelles

O expoziţie ce oferă vizitatorilor o incursiune intimă în viaţa şi cariera actriţei Audrey Hepburn, conţinând fotografii personale, rochii, trofee şi obiecte de recuzită, a fost vernisată la Bruxelles pentru a marca împlinirea a 90 de ani de la naşterea celebrei artiste în acest oraş belgian, informează Reuters. 

Expoziţia, realizată cu concursul fiului ei, Sean Hepburn Ferrer, se intitulează "Intimate Audrey" şi conţine sute de fotografii personale şi profesionale - originale şi editate -, dar şi obiecte de recuzită de film, precum un scuter folosit de Audrey Hepburn în filmul clasic din 1953 "Roman Holiday", care i-a adus premiul Oscar pentru cea mai bună actriţă în rol principal.

Sean Hepburn Ferrer, al cărui tată a fost actorul american Mel Ferrer, a spus că a dorit să ofere vizitatorilor "o perspectivă mai personală" asupra vieţii mamei sale, care s-a dedicat în ultimii ei ani acţiunilor de caritate şi a devenit ambasadoare a bunăvoinţei pentru UNICEF. 

Audrey Hepburn s-a născut pe 4 mai 1929 în districtul Ixelles din Bruxelles dintr-o mamă olandeză şi un tată britanic. S-a mutat apoi la Londra unde a urmat cursuri de balet şi a devenit în cele din urmă actriţă. A debutat pe scenă la New York în 1951 în spectacolul "Gigi", jucat pe Broadway.

A jucat roluri principale într-o serie de filme lansate în anii 1950 şi 1960, inclusiv în pelicule devenite celebre, precum "Breakfast at Tiffany's", "Charade" şi "My Fair Lady". Audrey Hepburn a murit în 1993 la vârsta de 63 de ani. 

Expoziţia "Intimate Audrey" va rămâne deschisă la Espace Vanderborght din Bruxelles până pe 25 august.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: audrey hepburn expozitie bruxelles