x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Film Orlando – Ștefan Bănică și Ducu – Marius Florea Vizante se întâlnesc, după 20 de ani, în Liber ca pasărea cerului

Orlando – Ștefan Bănică și Ducu – Marius Florea Vizante se întâlnesc, după 20 de ani, în Liber ca pasărea cerului

21 Apr 2019   •   18:10
Orlando – Ștefan Bănică și Ducu – Marius Florea Vizante se întâlnesc,  după 20 de ani, în Liber ca pasărea cerului

Duminică, 21 aprilie, de la ora 20:00, telespectatorii Antenei 1 vor face cunoștință cu Orlando, interpretat de Ștefan Bănică, și Ducu, în rolul căruia joacă Marius Florea Vizante, în primul episod al serialului de comedie Liber ca pasărea cerului.

Savurosul serial de comedie spune povestea a doi prieteni din copilărie, Ducu și Orlando, care se reîntâlnesc acum, la 40 de ani, când fiecare dintre ei trece printr-o criză.

Ștefan Bănică joacă rolul lui Orlando, un pierde-vară pentru care viața este o nesfârșită aventură. „Orlando e un tip care vede partea plină a paharului, spre deosebire de Ducu. Orlando e boemul, șmecherașul, veșnic cu noi propuneri de a supraviețui, mereu cu soluții la orice problemă, care ia viața la misto. E un personaj care fabulează permanent si care găsește câte o portiță de scăpare din orice situație. E un histrion. Îmi place usurința cu care intră în pielea oricărui personaj de care are nevoie pentru a-și duce planul la capăt. E un personaj viu, colorat, spumos, un gen de personaj pe care în film nu l-am făcut niciodată”, spune Ștefan Bănică despre personajul său.

Marius Florea Vizante interpretează un meteorolog timid și ușor aiurit care își pierde serviciul, casa, mașina și e pe cale să divorțeze. “Eu sunt Ducu și cred că sunt arhetipul oricărui bărbat care undeva, pe la mijlocul vieții, dă de anumite necazuri și își pune anumite întrebări. Ducu e un personaj generos, care nu vrea mai mult decât să aibă familia alături, o casă curată și încălzită și, dacă se poate, niște prieteni veseli pe lângă el. Doar că, din păcate, momentan el este liber ca pasărea cerului”, spune și Vizante.

Alături de Ștefan Bănică și Marius Florea Vizante, din distribuția serialului mai fac parte: Jojo – Cătălina Grama, care o joacă pe Stela, sora lui Ducu, recent divorțată și extrem de bogată, Andreea Samson, care este Dora, soția lui Ducu, Adrian Anghel, în rolul lui Ariciu’, prieten cu Orlando, Laila Abdel Hafiz și Alma Costin, alias Tatiana și Mia, două prietene ale lui Orlando care lucrează la un salon de masaj, și copiii Luminița Cercel și Tiberiu Herdea, care joacă rolurile copiilor lui Ducu, Roxy și Bogdan. Fiecare episod însă va avea și invitați speciali. Primul episod s-a filmat cu participarea actorilor Andreas Petrescu, Ioana Calotă, Sorin Tofan, Cristian Toma și Luminița Erga.

Serialul de comedie Liber ca pasărea cerului este regizat de Răzvan Săvescu. Producătorii serialului sunt Ducu Ion și Cătălin Cățoiu, iar director de imagine este Liviu Mărghidan. Liber ca pasărea cerului este o comedie de situații realizată după un scenariu sută la sută românesc.

În episodul de duminică, 21 aprilie, Orlando Popârlan (Ștefan Bănică), un pierde-vară simpatic din Centrul Vechi, necăsătorit, fără familie, se reîntâlnește cu prietenul lui din școala generală și din liceu, Ducu Popescu (Marius Florea Vizante), un familist convins, cu mari probleme financiare și conflicte familiale. Ducu este dat afară de la locul de muncă, iar familia lui, soția, Dora, și cei doi copii, Bogdan și Roxy, se mută din casa pierdută la bancă, într-o super vilă deținută de sora lui, frumoasa Stela, proaspăt divorțată. Întâlnirea dintre cei doi prieteni declanșează o idee de afacere pentru Orlando. Despre ce afacere este vorba, telespectatorii Antenei 1 vor afla duminică, de la ora 20:00, în primul episod al serialului de comedie Liber ca pasărea cerului.

×
Subiecte în articol: stefan banica