x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Film "Ostrovul meu" - Mihaela Rădulescu şi Dani Oţil, primul film împreună

"Ostrovul meu" - Mihaela Rădulescu şi Dani Oţil, primul film împreună

de Anca Nicoleanu    |    26 Noi 2009   •   00:00
"Ostrovul meu" - Mihaela Rădulescu şi Dani Oţil, primul film împreună
Sursa foto: Marius Bărăgan/

Filmul "Ostrovul meu", produs şi regizat de Mihaela Rădulescu, cu Dani Oţil în postura de povestitor şi actor, va fi prezentat în premieră duminică, 29 noiembrie, de la ora 17, la cinematograful Scala, în cadrul Festivalului Dakino.

"Ostrovul meu" este un film documentar-artistic care spune, într-un mod foarte plăcut şi emoţionant, povestea tristă şi îngrijorătoare a ostroavelor Dunării, aflate în pericolul de a dispărea o dată cu speciile de plante, păsări şi animale care se găsesc aici. Filmul a fost comandat de cea mai mai mare organizaţie ecologică de pe planetă, WWF, Mihaela Rădulescu câştigându-şi postura de regizor al acestei producţii, pentru că a avut cea mai bună propunere de scenariu şi cel mai bun raport calitate-preţ dintre candidaţi. "Ostrovul meu" este al şaselea film documentar al Mihaelei, după cele realizate în Irak, Afganistan, Tanzania şi în România ­ pentru drepturile refugiaţilor şi "Punem pariu că-i vară, filmul unei emisiuni extreme", dar şi în Delta Dunării ­, însă primul comandat de o organizaţie ecologică.

În rolul principal, cel al povestitorului, îl regăsim pe... Dani Oţil, vedeta matinalului de la Antena 1. Filmările au fost făcute în luna iulie a anului trecut şi au durat o săptămână. S-a lucrat în condiţii dure: filmările începeau zilnic la 5 dimineaţa şi se încheiau târziu, în noapte. Dani a lucrat pro bono pentru acest film, considerând că e firesc să se implice în demersuri ecologice, ca persoană publică. Şi a avut parte de multă adrenalină, pentru că Mihaela a dorit să-l filmeze lângă un şarpe, l-a urcat fără nici un fel de coardă de siguranţă la peste 20 de metri, să monteze un cuib de vulturi, l-a pus să stea nemişcat ore în şir, ca pe toată echipa, ca să poată filma păsările în habitatul lor.

"Ostrovul meu" e primul film pe care cei doi îl fac împreună, Dani ca actor şi Mihaela ca regizor. Ei au mai colaborat ca voci ale filmului de desene animate "Bolt", o producţie Disney, în care Rădulescu a fost vocea pisicii Mitens, iar Oţil cea a hamsterului. Cei doi au mai primit propuneri de a pune voci pentru desene animate, dar şi de a juca într-un scurtmetraj. Rădulescu a preferat însă să se concentreze pe activitatea de regizor şi nu e interesată să mai apară în postura de actriţă. Mihaela a făcut până acum trei videoclipuri şi trei spectacole de scenă ca regizor, pentru Festivalul internaţional de Pirotehnie şi pentru spectacolele lui Răzvan Mazilu de la Opera Română.

×
Subiecte în articol: film