x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Film "Palilula" a trecut testul publicului

"Palilula" a trecut testul publicului

de Sebastian S. Eduard    |    19 Apr 2012   •   15:45
"Palilula" a trecut testul publicului

Incinta Turbohale a devenit neincapatoare, miercuri seara, la premiera de gala a filmului semnat Silviu Purcarete, "Undeva la Palilula". Actori din distributie, staff-ul tehnic, producatori, invitatii lor – circa 1.000 de persoane au salutat "lansarea la apa" a primul film din cariera regizorala a lui Purcarete. Concentratia de personalitati din lumea filmului si teatrului a putut fi comparata numai cu cea de la Premiile Gopo. Printre ei – Razvan Vasilescu, George Mihaita, Constantin Chiriac, Dimeny Aron – actor al Teatrului Maghiar din Cluj, interpretul rolului principal ­, Ilie Gheorghe, Ofelia Popii, Ioana Craciunescu, scenografii Helmut Sturmer si Dragos Buhagiar, creatoarea de costume Lia Mantoc si compozitorul Vasile Sirli, operatorul Adrian Silisteanu. Si, cu voia dumneavoastra, ultimul chemat pe scena, Silviu Purcarete.

Producatorul filmului "Undeva la Palilula", Tudor Giurgiu a spus ca povestea peliculei a inceput in 2004, cand Purcarete i-a inaintat primul draft al scenariului. Giurgiu a mai spus ca proiectia filmului pentru marele public nu exclude participarea la festivalurile de gen. Astfel, producatorul a anuntat ca "Undeva la Palilula" a fost selectat "in componenta unui mare festival de film", dar numele evenimentului inca nu poate fi dezvaluit.

Evenimentul, pregatit cu grija, s-a constituit intr-o lansare de nivel international. Langa sala unde a avut loc proiectia filmului a fost organizata o mica expozitie cu elemente din scenografia impresionanta a filmului, iar produsele au fost aduse direct din "bucataria" lui Dinescu. Interesant este faptul ca organizatorii au ales sa foloseasca drept frapiere gigantice, pentru racirea berii si apei, cazile de baie care au "jucat" in film (foto). De maxim efect!

"Undeva la Palilula" va avea premiera pe marile ecrane romanesti vineri. Totodata, din 24 aprilie, filmul va fi proiectat in fiecare marti, la Teatrul de Comedie din Bucuresti. De asemenea, fiilmul va mai fi prezentat la Teatrul Maghiar din Cluj-Napoca si la Teatrul "Radu Stanca" din Sibiu.
Scris si regizat de Silviu Purcarete si produs de Libra Film, "Undeva la Palilula" a castigat, in 2006, finantare la concursul de scenarii organizat de Centrul National al Cinematografiei. El face parte si din portofoliul de proiecte al casei de productie Libra Film finantate prin programul Media al Uniunii Europene.


Jacqueline Bisset, in sala
Actrita franceza Jacqueline Bisset, care a primit anul trecut, la TIFF, Premiul Special Pentru Contributia Adusa la Cinematografia Mondiala, s-a aflat in sala la eveniment si s-a intretinut amical, dupa terminarea proiectiei cu mai multi actori romani. Nu este prima oara cand actrita participa la un astfel de eveniment. La inceputul lunii martie ea a fost prezenta la premiera filmului "Tatal fantoma" (regia Lucian Georgescu) dupa ce in decembrie 2011 venise sa-l vada pe Kevin Costner in concertul de la Club Tribute. Jacqueline Bisset este prezenta in Romania pentru a decerna un premiu important cu ocazia Galei UNITER care va avea loc luni la Teatrul Odeon.

×
Subiecte în articol: undeva in palilula