x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Film Patrick Stewart va fi înnobilat de regina Elizabeth a II-a

Patrick Stewart va fi înnobilat de regina Elizabeth a II-a

21 Dec 2009   •   00:00

Potrivit cotidianului Daily Mirror, actorul Patrick Stewart, a cărui carieră cuprinde numeroase roluri de film, teatru şi televiziune, urmează să primească titlul de cavaler din partea reginei Elizabeth a II-a a Marii Britanii.

Actorul britanic, în vârstă de 69 de ani, a devenit celebru după ce l-a interpretat pe Jean-Luc Picard, căpitanul navei spaţiale Enterprise din serialul science-fiction "Star Trek: Generaţia Următoare". Patrick Stewart a jucat şi în alte pelicule SF, precum "Dune" şi filmele din franciza "X-Men", în care a interpretat rolul Profesorului X.

"Start Trek" a fost mai întâi un serial de televiziune, lansat în 1966 pe micile ecrane şi care a fost rodul imaginaţiei lui Gene Roddenbery.

Considerat prea complicat pentru televiziunea americană la data primei sale difuzări, acest serial a devenit unul dintre cele mai durabile succese ale Hollywood-ului: au existat cinci serii tv, ce au totalizat 726 de episoade, şi 10 filme pentru marele ecran, care au adus un miliard de dolari din vânzarea de bilete.
Mediafax

×
Subiecte în articol: film