x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Film Peştera viitorului Batman se află în România, la Turda

Peştera viitorului Batman se află în România, la Turda

de Daniel Ionaşcu    |    08 Sep 2011   •   13:39
Peştera viitorului Batman se află în România, la Turda

E oficial: pestera lui Bruce Wayne, eroul care-l intruchipeaza pe Batman in viitorul film al seriei, se afla in Romania. Mai exact la Turda.

Producatorul filmului a contactat Salrom in toamna anului trecut, a efectuat un studiu sI in final a fost aleasa fosta salina de la Turda. “Au cercetat mina Turda, actualmente in proprietatea comunitatii locale, sI Slanic. Cele doua sunt foarte spectaculoase, Turda e la o adancime de 60 de metri iar Slanic la 200 de metri. Insa asta ar fi insemnat costuri foarte mari cu recuzita. In final a fost aleasa Turda, dar au pastrat sI alternative', a declarat pentru Jurnalul National Nicolae Grudnicki, director de productie al Salrom.

Site-urile externe de divertisment speculau zilele trecute ca pentru “The Dark Knight Rises', viitoarea pelicula Batman, regizorul Christopher Nolan a selectat salina Turda pentru filmarile de interior in care este prinsa Batcave. Whatculture.com scria ca pentru exterior a fost selectata o regiune din Tara Galilor, care prezinta inclusiv o cascada, in vreme ce alte scene vor fi realizate doar in decorurile Warner Bros.

Eroul, interpretat de Christian Bale, va “descoperi' in film mina Turda, dupa ce Wayne Manor, resedinta sa de langa Gothan City urma sa fie renovata. Iar salina noastra deja arata futuristic...

×