x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Film Proiecţii digitale şi 3D la cinema Patria din Craiova.

Proiecţii digitale şi 3D la cinema Patria din Craiova.

de Marina Constantinoiu    |    25 Mai 2011   •   11:53

Cinematograful Patria din Craiova trece la proiectia digitala incepand cu 27 mai 2011. Primul film pe care cinefilii craioveni il vor putea viziona in format 3D este “Piratii din Caraibe: Pe ape si mai tulburi' / “Pirates of Caribbean: On Stranger Tides'.

Modernizarea salii din Craiova face parte dintr-o serie de investitii pe termen lung initiate de Ministerul Culturii si Patrimoniului National si RADEF RomaniaFilm, se arata intr-un comunicat al Ministerului Culturii.

Astfel, din decembrie 2010 si pana in martie 2011 au fost lansate in Bucuresti, Calarasi si Ploiesti primele sali-cafenea 3D numite Caffe Cinema 3D. Conceptul de Caffe Cinema 3D este marca inregistrata a RADEF RomaniaFilm si va fi implementat in cel putin alte 20 de cinematografe in tara, in decursul anului 2011. Cinema Florin Piersic din Cluj a trecut si el la proiectia digitala si 3D din ianuarie 2011, fiind complet renovat si modernizat la cele mai inalte standarde calitative.

Cinema Patria din Craiova este urmatoarea investitie majora in ceea ce priveste proiectia digitala realizata de RADEF RomaniaFilm. Pana la finele anului 2011, cinema Patria va fi refacut integral, urmand ca sala sa poarte numele marelui actor roman Amza Pellea.

×