x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Film Record: Ultimul Harry Potter a “produs” 43,5 milioane de dolari în seara premierei în SUA şi Canada

Record: Ultimul Harry Potter a “produs” 43,5 milioane de dolari în seara premierei în SUA şi Canada

16 Iul 2011   •   14:34
Record: Ultimul Harry Potter a “produs” 43,5 milioane de dolari în seara premierei în SUA şi Canada

Ultimul film al francizei “Harry Potter', “Harry Potter si Talismanele Mortii: partea a doua', a stabilit un nou record in box office-ul nord-american, devenind filmul cu cele mai mari incasari obtinute in seara premierei.

Conform Daily Telegraph, “Harry Potter si Talismanele Mortii: partea a doua', lansat miercuri in Europa si joi in Asia, a avut vineri seara premiera pe marile ecrane din SUA si Canada, producand incasari de 43,5 milioane de dolari. A fost spulberat astfel vechiul record, detinut de pelicula “Saga Amurg: Eclipsa', care a obtinut in 2010 incasari de 30 de milioane de dolari in prima seara de proiectie.

Performanta de vineri ar putea duce la doborarea unui alt record, cel al incasarilor realizate in primul weekend dupa lansare, detinut de cel mai recent film din seria Batman, “Cavalerul negru', care a obtinut in 2008 peste 158 de milioane de dolari.

“Harry Potter si Talismanele Mortii: partea a doua', ultimul film al fenomenului mondial avand la baza romanele britanicei J. K. Rowling este si cel mai spectaculos realizat pana in prezent, gratie inaltei tehnologii 3D si IMAX 3D.

Fenomenul “Harry Potter' a inceput in urma cu 14 ani, cu lansarea primei carti, “Harry Potter si Piatra Filosofala'. De atunci au fost vandute peste 400 de milioane de exemplare, traduse in 69 de limbi straine, iar cele sapte adaptari cinematografice realizate incepand din 2001 au avut incasari incredibile: 6,4 miliarde de dolari in box office-ul mondial.

×
Subiecte în articol: harry potter incasari rowling box office