x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Film Regizorul Adrian Sitaru şi actorul Bogdan Dumitrache, laureaţi ai Festivalului internaţional al filmului de la Locarno

Regizorul Adrian Sitaru şi actorul Bogdan Dumitrache, laureaţi ai Festivalului internaţional al filmului de la Locarno

de Agerpres    |    13 Aug 2011   •   21:00

"Leopardul de aur", cea mai inalta distinctie a Festivalului filmului de la Locarno, care s-a incheiat sambata seara, a fost atribuit coproductiei elvetiano-argentiniene "Abrir Puertas y Ventanas", a anuntat - sambata - presedintele juriului, producatorul portughez Paulo Branco, citat de AFP.

"Este filmul cel mai izbutit, cel mai complet si in plus este o prima opera", a declarat el prezentand palmaresul. Filmul recompensat a fost realizat de Milagros Mumenthaler.
"Leopardul de aur" special al juriului i-a fost decernat japonezului Shinji Aoyama pentru filmul sau "Tokyo Koen" si "pentru opera sa remarcabila".
Premiul special al juriului a distins filmul "Hashoter" /Politist/, realizat de Nadav Lapid din Israel.
Premiul pentru cea mai buna regie i-a fost acordat romanului Adrian Sitaru (foto stg.) pentru coproductia romano-ungara "Din dragoste cu cele mai bune intentii".
Cea mai stralucita interpretare feminina i-a fost recunoscuta actritei Maria Canale pentru rolul sau in acelasi "Abrir Puertas y Ventanas" al coproductiei elvetiano-argentiniene realizate de Milagros Mumenthaler.
Premiul pentru cea mai buna interpretare masculina i-a fost acordat romanului Bogdan Dumitrache (foto dr.)pentru rolul sau in filmul "Din dragoste cu cele mai bune intentii" al lui Adrian Sitaru.
O mentiune speciala a fost atribuita filmului "Un Amour de jeunesse" de Mia Hansen-Love, coproductie franco-germana

×