x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Film Regizorul Bryan Singer respinge noi acuzaţii de agresiune sexuală

Regizorul Bryan Singer respinge noi acuzaţii de agresiune sexuală

25 Ian 2019   •   19:00
Regizorul Bryan Singer respinge noi acuzaţii de agresiune sexuală

Bryan Singer, regizorul filmului "Bohemian Rhapsody", a respins în bloc, joi, noi acuzaţii de agresiune sexuală, inclusiv unele care vizau minori, formulate împotriva lui într-un articol publicat în revista The Atlantic, informează AFP.

Într-un lung articol apărut miercuri pe site-ul său, această publicaţie relatează mărturiile depuse de patru bărbaţi care afirmă că au întreţinut raporturi sexuale cu renumitul regizor, un star la Hollywood. Doi dintre bărbaţi au spus că acele raporturi ar fi avut loc în 1997, pe vremea când ei erau încă adolescenţi cu vârste de 15, respectiv, 17 ani.

Una dintre persoanele intervievate l-a descris pe Bryan Singer ca pe un "prădător", care oferea droguri şi alcool victimelor sale înainte de a le abuza.

Bryan Singer, în vârstă de 53 de ani, a dezminţit toate aceste acuzaţii şi acel articol "homofob", potrivit spuselor sale, care ar avea misiunea de "a îi păta reputaţia" şi de a distruge şansele filmului "Bohemian Rhapsody" în plin sezon al premiilor cinematografice.

Premiat cu două Globuri de Aur la începutul lunii ianuarie, acest film biografic dedicat cântăreţului Freddie Mercury, solistul trupei Queen, a primit în această săptămână cinci nominalizări la premiile Oscar, inclusiv la categoria "cel mai bun film".

"Ultima oară când am scris un comunicat de presă despre acest subiect, revista Esquire se pregătea să publice un articol scris de un jurnalist homofob, care era, în mod bizar, obsedat de mine încă din 1997", a explicat cineastul într-un comunicat remis de avocatul său redacţiei AFP.

"După verificări minuţioase şi ţinând cont de absenţa unor surse credibile, Esquire a decis să nu publice acea răzbunare jurnalistică", a continuat Bryan Singer în acel comunicat.

"Însă acest lucru nu l-a împiedicat pe autorul articolului să îl vândă jurnaliştilor de la The Atlantic", a adăugat cineastul american.

Autorii articolului, Alex French şi Maximilian Potter, jurnalişti la Esquire, susţin că au petrecut un an analizând cu mare atenţie plângerile şi acuzaţiile formulate împotriva lui Bryan Singer şi că au stat de vorbă cu peste 50 de surse.

Articolul îl descrie pe cineast ca pe un "bărbat cu probleme, care se înconjoară de băieţi adolescenţi vulnerabili, din care mulţi au rupt relaţiile cu familiile lor". Acelaşi articol îl acuză pe regizor că nu a acţionat de unul singur: "El era ajutat de prieteni şi de asociaţi care îi aduceau bărbaţi tineri", în timp ce reprezentanţii industriei cinematografice se prefăceau că privesc în altă parte din cauza "uriaşei influenţe pe care i-o conferă succesele" sale comerciale, precum filmele din seria "X-Men".

Prima consecinţă a articolului: GLAAD, o renumită asociaţie care apără drepturile persoanelor gay şi lesbiene, cu sediul în Los Angeles, a anunţat că "Bohemian Rhapsody" nu se va afla pe lista peliculelor nominalizate la premiul său pentru "cel mai bun film".

"Povestea publicată în această săptămână de The Atlantic, ce dezvăluie suferinţele inexprimabile îndurate de bărbaţi tineri şi de adolescenţi, a evidenţiat o realitate care nu poate fi ignorată sau recompensată tacit", au subliniat reprezentanţii GLAAD.

Mişcarea Time's Up, care apără victimele hărţuirii sexuale, apărută în urma scandalului Weinstein, a îndemnat la rândul său autorităţile americane, într-un comunicat, "să ia în serios" aceste acuzaţii "oribile" şi să deschidă "o anchetă".

Zvonurile care îl acuză pe Bryan Singer de comportamente sexuale reprobabile circulă de mai mulţi ani, iar cineastul a fost ţinta mai multor plângeri pentru agresiuni sexuale comise asupra unor minori. Numeroase proceduri judiciare au fost clasate sau au făcut obiectul unor înţelegeri financiare încheiate în afara tribunalelor.

Totuşi, sub motivul oficial al întârzierilor şi al absenţelor, Bryan Singer a fost concediat de 20th Century Fox în decembrie 2017, cu puţin timp înainte de încheierea filmărilor de la "Bohemian Rhapsody". Regizorul a explicat atunci că şi-a încheiat colaborarea cu studioul hollywoodian întrucât reprezentanţii acestuia refuzau să îi acorde timpul necesar pentru a avea grijă de unul dintre părinţii lui, care era bolnav.AGERPRES

×
Subiecte în articol: bryan singer