x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Film Regizorul Cătălin Muşat, premiat la Sarajevo

Regizorul Cătălin Muşat, premiat la Sarajevo

de Adrian Vaduva    |    29 Iul 2010   •   00:00

Regizorul Cătălin Muşat a fost premiat pentru scurtmetrajul "The Ticket Collector" la Festivalul de Film de la Sarajevo, pelicula sa fiind considerată cea mai bună din cele patru finanţate prin programul Sarajevo City of Film. Cătălin Muşat a primit marţi seară premiul în valoare de 2.000 euro oferit de Atlantic Grupa - sponsor al Festivalului de la Sarajevo -, pentru realizarea celui mai bun film în cadrul programului Sarajevo City of Film 2010.

Regizorul român a participat la acest program cu proiectul de scurtmetraj "The Ticket Collector", care a fost selectat alături de alte trei - "Frigidance" de Kelmend Karuni (Albania), "Reverse" de George Grigorakis (Grecia) şi "Smart Girls" de Hana JuŠsi´c şi Sonja Taroki´c (Croaţia). "The Ticket Collector" a fost realizat după un scenariu de Cătălin Muşat, avându-i în distribuţie pe actriţa Inti Šsraj din Slovenia şi actorii Amar Selimovi´c, Izudin Bajrovi´c şi Sead Bejtovi´c din Bosnia-Herţegovina. Filmul spune povestea unui controlor de bilete care întâlneşte într-un tramvai un beţiv fără tichet, întâlnirea lor putându-se transforma într-o neaşteptată prietenie.

Sarajevo City of Film a fost lansat în 2008 şi este un program menit să încurajeze cooperarea între regizori, scenarişti, producători şi actori din Europa Centrală şi de Est, care participă anterior la Sarajevo Talent Campus. Aceştia pot candida, în echipe, la program, cu proiecte de scurtmetraj.

×
Subiecte în articol: film