x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Film Regretatul Philip Seymour Hoffman, “magnific” în ultimul rol

Regretatul Philip Seymour Hoffman, “magnific” în ultimul rol

de Sebastian S. Eduard    |    23 Iul 2014   •   18:11
Regretatul Philip Seymour Hoffman, “magnific” în ultimul rol

Anton Corbijn, Rachel McAdams şi Robin Wright au participat marţi seară la “Museum of Modern Art” din New York la premiera filmului “A Most Wanted Man”, ultimul în care a jucat regretatul actor Philip Seymour Hoffman, scrie Hollywood Reporter.

“A most Wanted Man”, în regia lui Anton Corbijn, este o poveste de spionaj care se derulează în contextul războiului împotriva terorismului, după o carte a celebrului scriitor John le Carre, fost ofiţer al MI5 şi apoi al MI6.

Acesta a fost ultimul film în care a jucat Philip Seymour Hoffman, înainte de a muri la 2 februarie 2014. În film el interpretează rolul unui ofiţer din serviciile secrete care coordonează o operaţiune de capturare a unui terorist de rang înalt din cadrul unei celule teroriste. Pentru această misiune el recrutează şi plantează un tânăr cecen musulman, ajuns în Hamburg, în interiorul reţelei teroriste pentru a-l putea captura pe liderul acesteia.

“Calitatea rolului te surprinde - ştii că este bun, dar nu te aşteptai să fie chiar atât de bun”, a declarat marţi la lansarea filmului regizorul Anton Corbijn despre rolul jucat de Seymour Hoffman în ultimul său film, potrivit Hollywood Reporter.

Anton Corbijn a precizat că l-a ajutat mult în producerea filmului şi faptul că cei doi fii ai lui John le Carre, Simon şi Stephen Cornwell au fost co-producători ai filmului şi au fost mai tot timpul pe platourile de filmare. Şi scriitorul John le Carre a contribuit cu sfaturi, discutând cu Philip Seymour Hoffman de câteva ori, pentru a-l pune în temă cu munca din domeniul “intelligence”.

“Philip Hoffman este magnific în acest film”, aprecia cu acelaşi prilej Howard Cohen, copreşedintele companiei Roadside Attractions, care distribuie filmul. “A Most Wanted Man” va avea premiera în România peste o lună, la 22 august.

×
Subiecte în articol: Philip Seymour Hoffman