x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Film Restrepo şi Winter"s Bone câştigă festivalul de la Sundance

Restrepo şi Winter"s Bone câştigă festivalul de la Sundance

31 Ian 2010   •   00:00

"Restrepo", un documentar-şoc despre Afganistan şi "Winter"s Bone", o călătorie iniţiatică a unei adolescente aflată în căutarea tatălui său, au obţinut sâmbătă seara Marele Premiu al Juriului la cea de a 26-a ediţie a festivalului de film independent Sundance, de la Park City (Utah, vestul Statelor Unite).



"Restrepo", realizat de reporterii de război Tim Hetherington şi Sebastian Junger, este o plonjare, de o rară violenţă, în infernul războiului, descriind viaţa cotidiană a unui pluton de 15 soldaţi americani deplasaţi într-una dintre cele mai periculoase zone din Afganistan. Celălalt câştigător de la Sundance, "Winter"s Bone", al americancei Debra Granik, face portretul unei adolescente, care traversează regiunea sălbatică a munţilor Ozark, din centrul SUA, pentru a-şi găsi tatăl, un traficant de droguri. La categoria film de ficţiune străin, Marele Premiu al Juriului a fost atribuit peliculei australiene "Animal Kingdom", regizată de David Michod, care urmăreşte confruntarea unui adolescent cu o familie de răufăcători din Melbourne.


Marele Premiul al Juriului pentru documentar străin i-a revenit peliculei daneze "The Red Chapel", de Mads Brügger, în care un grup de jurnalişti se alătură unei trupe de teatru pentru a se infiltra în regimul nord-coreean. Potrivit AFP, citat de Agerpres, peste 110 filme au fost prezente în acest an la festivalul  Sundance, fondat de Robert Redford ca o alternativă la producţiile hollywoodiene, dintre care 58 s-au aflat în competiţie.

×
Subiecte în articol: film