x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Film „Roma”, cel mai bun film al anului 2018, potrivit Los Angeles Film Critics Association

„Roma”, cel mai bun film al anului 2018, potrivit Los Angeles Film Critics Association

10 Dec 2018   •   10:25
„Roma”, cel mai bun film al anului 2018, potrivit Los Angeles Film Critics Association
Sursa foto: Captură ecran

 Los Angeles Film Critics Association (LAFCA), una dintre cele mai prestigioase asociaţii de critici de film din lume, a anunţat duminică laureaţii premiilor sale pe 2018, iar trofeul principal - cel mai bun film al anului - a revenit lungmetrajului "Roma", regizat de Alfonso Cuaron, informează DPA.

Acest lungmetraj alb negru, ce prezintă povestea unei familii mexicane din clasa de mijloc şi a bonei sale, a câştigat premiile pentru cel mai bun film şi cea mai bună imagine. Alfonso Cuaron, care a fost şi directorul de imagine al peliculei, s-a clasat pe locul al doilea în ceea ce priveşte premiile pentru regie şi montaj (alături de Adam Gough).

Filmul "If Beale Street Could Talk", de Barry Jenkins, a fost la rândul său apreciat de criticii din Los Angeles, câştigând premiile pentru cea mai bună actriţă în rol secundar (Regina King) şi coloană sonoră şi clasându-se pe locul al doilea la categoria "cea mai bună imagine".

Acest film, adaptare a romanului omonim scris de James Baldwin, a impresionat deja în prima parte a sezonului premiilor de la Hollywood, obţinând trei nominalizări la Globurile de Aur, unde va concura la categoriile "cel mai bun film-dramă", "cea mai bună actriţă în rol secundar" (Regina King) şi "cel mai bun scenariu".

Duminică seară, criticii din Los Angeles l-au desemnat învingător pe Ethan Hawke la categoria "cel mai bun actor în rol principal" pentru rolul interpretat în filmul "First Reformed". Locul al doilea în această categorie a revenit actorului Ben Foster pentru rolul său din "Leave No Trace". Ethan Hawke a câştigat cu interpretarea din "First Reformed" şi premiul pentru cel mai bun actor decernat de New York Film Critics Circle.

Premiul pentru cea mai bună actriţă în rol principal a fost câştigat de Olivia Colman pentru evoluţia sa din filmul "The Favourite". Toni Collette s-a clasat pe locul al doilea cu rolul din "Hereditary".

Debra Granik, regizoarea filmului "Leave No Trace", l-a învins pe Alfonso Cuaron la categoria "cel mai bun regizor". Ea a devenit cea de-a treia femeie care câştigă acest trofeu, după Kathryn Bigelow, premiată în 2009 pentru "The Hurt Locker", şi Jane Campion, recompensată în 1993 pentru "The Piano".

Premiul pentru cel mai bun actor în rol secundar a fost atribuit lui Steve Yeun pentru rolul interpretat în filmul "Burning", de Lee Chang-dong.

De altfel, "Burning" a câştigat ex aequo premiul pentru cel mai bun film străin alături de "Shoplifters", de Hirozaku Kore-eda, şi s-a clasat pe locul al doilea la categoria "cel mai bun film".

Nicole Holofcener şi Jeff Whitty au câştigat premiul pentru cel mai bun scenariu cu pelicula "Can You Ever Forgive Me?". Pe locul al doilea la această categorie s-au clasat Deborah Davis şi Tony McNamara, scenariştii filmului "The Favourite".

"Spider-Man: Into the Spider-Verse", o nouă producţie a studiourilor Sony, s-a impus la categoria "cel mai bun film de animaţie", în timp ce locul al doilea a revenit unei producţii Disney - "Incredibles 2".

La categoria "cel mai bun montaj" s-au impus Joshua Altman şi Bing Lu cu filmul "Minding the Gap".

"Shirkers", de Sandi Tan, a fost desemnat cel mai bun film documentar.

Douglas Edwards Experimental Film Award a fost câştigat de Evan Johnson, Galen Johnson şi Guy Maddin, regizorii peliculei "The Green Fog", iar Chloe Zhao, regizoarea peliculei "The Rider", a câştigat premiul New Generation.

În acest an, premiul pentru întreaga carieră va fi atribuit cineastului japonez Hayao Miyazaki, cofondatorul legendarului studio de animaţie Ghibli.

Premiile decernate de Los Angeles Film Critics Association vor fi înmânate în cadrul unei ceremonii care va avea loc pe 12 ianuarie.

AGERPRES

×