x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Film Roman Polanski ar putea sta un an în arest la domiciliu

Roman Polanski ar putea sta un an în arest la domiciliu

31 Ian 2010   •   00:00

Procedura de extrădare în SUA a cineastului franco-polonez Roman Polanski, plasat în arest la domiciliu în cabana sa de la Gstaad, ar putea dura încă un an, a precizat ministrul elveţian al justiţiei, Eveline Widmer-Schlumpf.



Conform  Le Matin, Elveţia a primit în luna octombrie cererea de extrădare oficială din partea justiţiei americane, care doreşte să îl judece pe regizor pentru o infracţiune petrecută în urmă cu peste 30 de ani, urmând să se pronunţe în săptămânile următoare asupra acesteia. "După o decizie a Oficiului federal de justiţie care aprobă extrădarea, Polanski are posibilitatea de a face recurs la Tribunalul penal federal şi apoi la Tribunalul federal", a explicat Widmer-Schlumpf. "În caz de recurs, procedura de extrădare s-ar putea prelungi. Este dificil de spus cât, însă ar putea dura de la câteva luni la un an", a adăugat oficialul elveţian.


Roman Polanski,notează Agerpres, a fost reţinut la sosirea la în Zurich, la 26 septembrie anul trecut, în baza unui mandat de arestare american pentru "întreţinerea de relaţii sexuale ilegale cu o minoră de 13 ani în 1977".

×
Subiecte în articol: film