x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Film Roman Polanski face încă o cerere pentru eliberarea din arest

Roman Polanski face încă o cerere pentru eliberarea din arest

01 Noi 2009   •   00:00

Avocaţii lui Roman Polanski vor depune mâine o altă cerere de punere provizorie în libertate. În urmă cu două zile ministerul elveţian de Justiţie a refuzat eliberarea cineastului. Conform cotidianului belgian Le soir, avocatul Me Herve Temime a spus că nu dezarmează: "Vom formula şi luni o altă cerere. Vom reuşi într-un final".



Această nouă solicitare va cuprinde "garanţii adecvate", care să convingă Tribunalul penal federal din Bellinzone să accepte punerea provizorie în libertate. Ministrul elveţian de Justiţie s-a opus unei a doua cereri de eliberare a regizorului francez, motivând că riscul ca acesta să fugă este ridicat. Pe 20 octombrie, tribunalul din Bellinzone a respins prima cerere de punere în libertate a lui Roman Polanski.

Roman Polanski a fost arestat la sfârşitul lunii septembrie, la Zurich, unde urma să participe la Festivalul de Film pentru a primi un premiu pentru întreaga carieră, cu un mandat de reţinere american pentru fapte petrecute în 1977, în SUA, şi se află  în detenţie provizorie, în aşteptarea extrădării.

×
Subiecte în articol: film