x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Film Roman Polanski stă şi săptămâna aceasta în închisoare!

Roman Polanski stă şi săptămâna aceasta în închisoare!

01 Dec 2009   •   00:00

Cineastul franco-polonez Roman Polanski nu va ieşi din închisoare "mai devreme de ziua de vineri", a anunţat marţi Ministerul elveţian al Justiţiei, motivând că nu a fost încă plătită cauţiunea de 3 milioane de euro, informează AFP.



Roman Polanski "nu va ieşi din închisoare mai devreme de ziua de vineri, cauţiunea urmând să fie plătită în zilele următoare", a precizat purtătorul de cuvânt al Ministerului elveţian al Justiţiei, Folco Galli, adăugând că acesta urmează să fie transferat în cabana sa din Gstaad (centru). În faţa reşedinţei regizorului, numeroşi jurnalişti şi cameramani au început să-şi ridice tabăra după mai multe zile de aşteptare zadarnică în zăpadă şi frig.

Justiţia elveţiană a autorizat eliberarea pe cauţiune, cu domiciliu forţat în cabana din Gstaad a lui Roman Polanski, care va trebui să poarte tot timpul o brăţară electronică. A fost cerută extrădarea realizatorului, în vârstă de 76 de ani, de către justiţia americană pentru întreţinerea "de relaţii secuale ilegale" cu o minoră de 13 ani în 1977. El a pledat vinovat la momentul respectiv.

×
Subiecte în articol: film