x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Film S-a gasit cumparator pentru compania lui Harvey Weinstein

S-a gasit cumparator pentru compania lui Harvey Weinstein

02 Mai 2018   •   09:50
S-a gasit cumparator pentru compania lui Harvey Weinstein

Fondul de investiţii Lantern Capital a propus cel mai ridicat preţ pentru a achiziţiona The Weinstein Company, studioul producătorului de film Harvey Weinstein, căzut în dizgraţie după ce a fost acuzat de mai multe femei de comiterea unor agresiuni sexuale. Lantern Capital s-a asigurat astfel că va prelua controlul asupra acestei companii de producţie cinematografică.

 

Lantern Capital s-a poziţionat într-un cadru favorabil încă de la debutul procedurii judiciare de preluare a majorităţii activelor deţinute de The Weinstein Company (TWC), cu o ofertă de 310 milioane de dolari în numerar şi 120 de milioane de dolari pentru preluarea datoriilor TWC.

Marţi, mai multe companii mass-media americane au făcut o ofertă de ultim moment, depusă după închiderea bursei de către Inclusion Media, compania controlată de Harvey Kagan, producătorul unor spectacole pe Broadway. Inclusion Media a propus 315 milioane de dolari în numerar şi înfiinţarea unui fond de 30 de milioane de dolari pentru ajutorarea victimelor prezumtive ale lui Harvey Weinstein, acuzat de viol, hărţuire şi agresiune sexuală de peste 100 de femei.

Propunerea includea, de asemenea, ca acestor femei să le fie distribuite acţiuni din portofoliul studioului cinematografic creat de fraţii Harvey şi Bob Weinstein. Însă managerii de la WTC au considerat că proiectul nu oferea garanţii suficiente, în special în materie de finanţare, pentru a putea fi considerată o ofertă viabilă.

Consiliul de administraţie al TWC a decis să reţină propunerea înaintată de Lantern Capital, care "oferea, cu certitudine, cea mai importantă valorizare", potrivit unui comunicat. Preluarea TWC a fost negociată în colaborare cu serviciul Procurorului statului New York, Eric Schneiderman, care a insistat public în mai multe rânduri pentru ca anumite dispoziţii să fie luate pentru a oferi victimelor prezumtive anumite compensaţii financiare.

Preţul de achiziţie este sensibil mai mic în comparaţie cu suma de 500 de milioane de dolari (ce include datoriile) propusă de grupul de investitori condus de Maria Contreras-Sweet, cu care managerii de la TWC nu au ajuns însă la un acord, fapt ce a declanşat demararea procedurii judiciare. Prin adăugarea cheltuielilor asociate procedurii judiciare, preţul de achiziţie va urca până la aproape 450 de milioane de dolari pentru Lantern Capital. AGERPRES

×