x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Film S-a mai stins o stea! Lauren Bacall a decedat la vărsta de 89 de ani în urma unui accident cerebral

S-a mai stins o stea! Lauren Bacall a decedat la vărsta de 89 de ani în urma unui accident cerebral

de Sebastian S. Eduard    |    13 Aug 2014   •   16:43
S-a mai stins o stea! Lauren Bacall a decedat la vărsta de 89 de ani în urma unui accident cerebral
Sursa foto: ZUMA Movie Stills Library/Zuma/ Northfoto

La numai o zi de la sinuciderea lui Robin Williams, în cetatea filmului doliul continuă. Lauren Bacall, figură emblematică a epocii de aur a Hollywoodului, colegă de generaţie cu alte dive precum Claudette Colbert şi Marylin Monroe, soţia lui Humphrey Bogart, a murit în urma unui accident cerebral la vărsta de 89 de ani. 
Un mesaj postat pe contul de Twitter al familiei Bogart, @BogartEstate, afirmă: „cu profundă durere şi cu multă recunoştinţă pentru viaţa ei incredibilă, confirmăm decesul lui Lauren Bacall”, după un anunţ publicat de site-ul de informaţii din lumea celebrităţilor TMZ, citat de AFP.
Născută la 16 septembrie 1924 în New York, Lauren Bacall este fiica lui Natalie Weinstein-Bacal, o imigrantă romăncă cu origini evreieşti şi a lui William Perske, polonez. De o frumuseţe răpitoare a vrut să devină dansatoare, dar apoi s-a consacrat modellingului şi actoriei. A debutat în film în 1944 în „To Have and Have Not/A avea sau a nu avea”, unde a intrat direct pe afiş, avăndu-l ca partener pe Humphrey Bogart, cel care avea să-i devină soţ un an mai tărziu. L-a iubit nebuneşte, iar din colaborarea lor s-au născut filme nemuritoare precum „The Big Sleep/Somnul de veci”, „Dark Passage” sau „Key Largo”. A fost soţia lui Bogart timp de 12 ani, până la decesul actorului, în 1957. În peste 60 de ani de carieră, Lauren Bacal a jucat în peste 70 de filme şi a luat în 2009 un Oscar onorific. 

De la Lauren la Madonna
Odată cu dispariţia actriţei Lauren Bacall, toate cele 16 staruri ale secolului al XX-lea evocate de Madonna în piesa „Vogue” au murit, scrie slate.fr. Celebrul ei clip în alb-negru, realizat în martie 1990 de David Fincher, este un omagiu adus epocii de aur a Hollywoodului. La o lună de la apariţia clipului a murit Greta Garbo, iar James Dean, Marilyn Monroe şi alţii trecuseră deja în etrnitate.Cele 16 personalităţi menţionate în piesă sunt, în ordinea dispariţiei, Jean Harlow, James Dean, Marilyn Monroe, Grace Kelly, Rita Hayworth, Fred Astaire, Bette Davis, Greta Garbo, Marlene Dietrich, Ginger Rogers, Lana Turner, Gene Kelly, Joe DiMaggio, Katharine Hepburn, Marlon Brando şi Lauren Bacall. Cântecul onorează celebrităţi care au adus glorie Hollywoodului prin strălucirea lor şi cu Lauren Bacall s-a stins ultima flacără a epocii de aur a cetăţii filmului, încheie slate.fr.

O romăncă în rolul divei
Anul 2016 ne va aduce şi un film după viaţa divei. Rolul principal din „Bogie and Bacall” va fi jucat tot de o romăncă, Roxana Condurache, o actriţă tănără despre care se spune că seamănă izbitor cu Lauren Bacal. Roxana a debutat în film în urmă cu patru ani în „The Wistleblower/Martor şi acuzator”, alături de Rachel Weisz, Monica Bellucci şi Vanesa Redgrave.

×
Subiecte în articol: Lauren Bacall