x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Film "Star Wars" a adus un profit RECORD pentru Disney

"Star Wars" a adus un profit RECORD pentru Disney

10 Feb 2016   •   13:19
"Star Wars" a adus un profit RECORD pentru Disney

Disney a obţinut în primul trimestru al exerciţiului său fiscal 2016 un profit record de 2,88 miliarde dolari, cu 32% mai mare faţă de cel din perioada similară a anului anterior, datorită, în principal, noii pelicule din seria "Star Wars", relatează agenţia EFE.

În ultimele trei luni din 2015, considerate drept primul trimestru al noului exerciţiu fiscal, compania a obţinut un profit net pe acţiune de 1,73 dolari, faţă de 1,27 în aceeaşi perioadă a anului precedent.

Veniturile companiei s-au majorat, în perioada octombrie-decembrie, până la 15,244 miliarde dolari (plus 14 %), cu creşteri pe toate liniile de activitate.

Cea mai mare creştere, cu o diferenţă semnificativă, a fost înregistrată de studiourile cinematografice ale Disney, care au facturat în cele trei luni 2,721 miliarde dolari şi au obţinut un profit net de 1,014 miliarde dolari, cu 86% mai mult faţă de anul anterior.

Datorită acestor cifre, Disney a avut cel mai bun trimestru din istorie, conform unui comunicat al companiei.

"Impulsionaţi de fenomenalul succes al Star Wars, am obţinut cel mai mare profit trimestrial din istoria companiei noastre", a declarat directorul general şi preşedinte al Disney, Robert A. Iger.

Fenomenul "Star Wars" a ajutat şi divizia de produse de consum şi mijloace interactive, al cărei profit a crescut cu 23%, până la 860 milioane dolari.

Unica linie de afaceri al cărei profit s-a redus (minus 6 %) a fost cea de televiziune, care în ultimele luni a provocat îngrijorări investitorilor, din cauza evoluţiei canalului de sport ESPN, şi a făcut ca acţiunile Disney să scadă.

Conform companiei, divizia de televiziune a reuşit o creştere a veniturilor din publicitate, însă a înregistrat o diminuare a numărului de abonaţi.

În pofida profitului record, care a depăşit aşteptările analiştilor, acţiunile Disney au scăzut cu circa 4,5%, în tranzacţiile electronice ulterioare închiderii Bursei din New York.

La închiderea bursei, când au fost publicate rezultatele financiare, compania înregistra o creştere de 0,31%. AGERPRES

×
Subiecte în articol: star wars