x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Film Sylvester Stallone va fi anchetat pentru agresiune sexuală

Sylvester Stallone va fi anchetat pentru agresiune sexuală

14 Iun 2018   •   08:22
Sylvester Stallone va fi anchetat pentru agresiune sexuală

Procurorii americani au demarat o anchetă pentru a stabili dacă actorul Sylvester Stallone, un star al filmelor de acţiune, ar trebui să fie judecat pentru o agresiune sexuală semnalată anul trecut. "Un dosar a fost prezentat de Poliţia din Santa Monica", o municipalitate aflată în proximitatea metropolei Los Angeles. "Ancheta îl vizează pe Sylvester Stallone", a explicat Greg Risling, purtător de cuvânt al Procurorului districtual din Los Angeles, Jackie Lacey.

 

"Dosarul este examinat de echipa noastră de specialişti în infracţiuni de natură sexuală", a adăugat el. Acest caz vizează o femeie care a afirmat în noiembrie 2017 că starul hollywoodian, în vârstă de 71 de ani, celebru pentru rolurile interpretate în francizele de acţiune "Rocky" şi "Rambo", a agresat-o în anii 1990.

Greg Risling a refuzat să dezvăluie alte detalii despre circumstanţele în care s-a produs agresiunea prezumtivă şi nu a precizat dacă faptele au fost prescrise. Acuzaţiile au apărut în contextul mişcarii #MeToo, care a atras atenţia opiniei publice mondiale asupra violenţelor sexuale comise la Hollywood, dar şi în alte părţi ale lumii.

În decembrie, avocatul Martin Singer a declarat că Stallone "contestă categoric această acuzaţie şi este clar faptul că acea femeie a contactat poliţia pentru ca povestea ei să apară în presă". El a recunoscut însă că artistul a avut o relaţie cu victima prezumtivă în timpul unor filmări desfasurate în Israel în 1987, cand starul era celibatar.

Acelaşi avocat a precizat că Sylvester Stallone intenţionează să depună în instanţă o plângere împotriva acelei femei, pe care o va acuza de fals în declaraţii. Mişcarea #MeToo a fost înfiinţată în urma valului de acuzaţii formulate împotriva producătorului de film Harvey Weinstein, căzut în dizgraţie la Hollywood, după ce a fost acuzat - şi pus oficial sub acuzare - pentru viol şi agresiune sexuală. AGERPRES

×