x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Film "This Is It!", încasări de 20 de milioane de dolari în prima zi

"This Is It!", încasări de 20 de milioane de dolari în prima zi

30 Oct 2009   •   00:00
"This Is It!", încasări de 20 de milioane de dolari în prima zi

Aşa cum era de aşteptat, documentarul cu şi despre repetiţiile pentru ultimele concerte ale lui Michael Jackson a avut încasări impresionante încă din prima zi, în cinematografe. "This Is It!" a strâns 20 de milioane de dolari din încasările din toată lumea. Filmul a adunat 7.4 milioane de dolari în SUA şi Canada şi 12.7 în restul lumii.



Situaţia în care "This Is It!" se află e cel puţin specială. Lăsând deoparte contextul cauzat de moartea lui Jackson, filmul a avut parte şi de o organizare ieşită din comun. În primul rând, el a avut premiera marţi seara, fapt foarte neobişnuit pentru o peliculă care nu face parte dintr-o serie de succes. Printre puţinele producţii care au avut, de-a lungul timpului, premiera marţea se numără cele din seriile Harry Potter şi Pirates of the Carribean. De asemenea, filmul e greu de încadrat într-un anumit gen, aflându-se la graniţa dintre un film-concert şi un documentar. Pe lângă aceste două aspecte, "This Is It!" va rula în cinematografe doar pentru două săptămâni, fanii din lumea întreagă grăbindu-se să îşi procure din timp bilete.

Toate aceste caracteristici au făcut ca performanţele acestui film să fie aproape imposibil de comparat cu cele ale unor producţii anterioare, relatează Reuters. Dacă ne raportăm, totuşi, la filmele-concert din ultimul timp, pelicula dedicată lui Michael Jackson a bătut toate recordurile, fenomenul Hannah Montana/Miley Cyrus: Best of Both Worlds Concert Tour reuşind 30 de milioane de dolari în primul weekend, sumă ce va fi cu uşurinţă depăşită de "This Is It!" în aceste zile.

Reprezentanţii Studiourilor Columbia Pictures au declarat că încasările din prima zi ”reprezintă un început uimitor pentru film şi, în acelaşi timp, reafirmarea succesului mondial al lui Michael Jackson”. (V.A.)

×
Subiecte în articol: film michael jackson this is it