x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Film Thriller interzis sub 18 ani

Thriller interzis sub 18 ani

de Sebastian S. Eduard    |    16 Aug 2009   •   00:00
Thriller interzis sub 18 ani

"Ultima casă pe stânga" este un thriller care a intrat în acest week-end în cinematografe. Interzis celor sub 18 ani, filmul îl are ca producător pe vestitul Wes Crawen, cel care şi-a făcut un nume din trilogia "Scream" şi seria "Coşmar pe Strada Elm". Din distribuţie fac parte Sara Paxton, Martha MacIsaac, Garret Dillahunt şi Riki Lindhome.

Dacă oameni răi îi fac rău unei persoane iubite, cât de departe eşti în stare să mergi ca să te răzbuni? Maeştrii suspansului Wes Craven şi Sean Cunningham reiau tema filmului care l-a lansat pe Craven în cariera de regizor şi a influenţat decenii de filme horror: "Ultima casă pe stânga". Craven şi Cunningham aduc pe ecran unul dintre cele mai notorii thrillere, o poveste ce explorează cât de departe pot merge oamenii pentru a se răzbuna pe sociopaţii care le-au rănit copilul. 

În noaptea în care sosesc la casa de la lacul Collingwood, Mari şi prietena ei, Paige, sunt răpite de un deţinut evadat, Krug; acesta e un psihopat însoţit de o bandă de demenţi, formată din iubita lui tulburată mintal, Sadie, fratele lui, un sadic, Francis şi un fiu neputincios, Justin.

Îngrozită şi lăsată să moară, Mari speră să supravieţuiască întorcându-se în casa părinţilor John şi Emma. Din nefericire pentru ei, atacatorii îşi caută refugiu în singurul loc unde nu ar trebui. Iar atunci când familia lui Mari află îngrozitoarea poveste, îi vor face pe cei trei străini să blesteme ziua în care au intrat în ultima casă de pe stânga.

5125-99271-304.jpgIstorie. Cu o carieră de peste treizeci de ani, Wes Craven a devenit un fenomen cultural în film şi televiziune. Este cel care a reinventat genul horror în 1984 cu clasicul "A Nightmare on Elm Street", pe care l-a scris şi regizat, şi care, un deceniu mai târziu, avea să reconstruiască iarăşi genul cu trilogia "Scream". Aceste două francize au adus venituri de aproape un miliard de dolari şi au servit ca factor demonstrativ al profundei sale înţelegeri asupra fricii deseori subconştiente a psihicului uman. 

Dar succesul lui Craven îşi are rădăcinile terorii în primul său film, "Ultima casă pe stânga", în 1972. Filmul a fost produs de amicul său Sean Cunningham, care avea să-şi lanseze apoi propriul horror de mare succes "Friday the 13th".

×
Subiecte în articol: film thriller ultima casă pe stânga