x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Film Tom Cruise, este anchetatorul Jack Reacher

Tom Cruise, este anchetatorul Jack Reacher

de Sebastian S. Eduard    |    27 Dec 2012   •   09:50
Tom Cruise, este anchetatorul Jack Reacher
Filmul are la bază romanul “Killing Floor” semnat Lee Childs.
În cinematografe week-endul ne propune, la sfârşit de an, reîntâlnirea cu Tom Cruise. “Jack Reacher. Un glonţ la ţintă” are la bază seria roamenlor scrise de Lee Child. Din distribuţie mai fac parte Rosamund Pike, Richard Jenkins, Werner Herzog, David Oyelowo şi Robert Duvall.

Asasinul. Într-o dimineaţă oarecare, într-un oraş obişnuit, cinci oameni sunt împuşcaţi la întâmplare în timp ce mergeau spre treburile lor. Toate dovezile indică un singur om: un asasin trăgător de elită, fost militar, lunetist profesionist, care e imediat arestat.
Deşi supus unui interogatoriu intensiv, prizonierul nu spune nimic, în afară de o cerere enigmatică pe care o mâzgăleşte pe o foaie de hârtie: “Aduceţi-l pe Jack Reacher”.
Dar cine e acest Reacher? Nu e o întrebare la care se poate răspunde uşor, de fapt, e greu de dovedit şi faptul că există. Dar nu contează, căci jack Reacher (Tom Cruise) se află deja pe drum. Fost investigator militar, enigmaticul Reacher preferă să evite compania celorlalţi, dar pe acest lunetist îl cunoaşte.
Reacher vede ştirile la televizor şi se decide să spună autorităţilor ce ştie despre cel arestat, şi ştie multe...

De la roman la film. Publicat în 1997, romanul de debut al lui Lee Childs, Kiling Floor, care îl avea un personaj central pe care îl chema Jack Reacher, a captivat imediat cititorii. 17 romane cu Reacher mai târziu, afinitatea lui Child, şi a cititorilor săi deopotrivă, nu a slăbit deloc în intensitate. Child spune despre personajul creat de el: “În opinia mea, Jack Reacher este o metaforă pentru ceea ce ne dorim cu toţii în secret, şi anume, justiţie. Acesta cred că este marele punct de atracţie al acestui personaj şi pentru bărbaţi, şi pentru femei. Cred că femeile, în special, sunt cele mai ofensate de  injustiţie. Reacher face orice, fără niciun fel de scrupule,  pentru dreptate. Şi, bineînţeles, e multă violenţă în cărţi, fără nici un compromis. Dar eu cred că, în secret, toţi ne dorim asta. Ne dorim să putem îndrepta lucrurile şi să-i vedem pe cei răi pedepsiţi.”

×
Subiecte în articol: Tom Cruise