x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Film Tom Hanks a fost diagnosticat cu diabet pentru că a fost un "idiot"

Tom Hanks a fost diagnosticat cu diabet pentru că a fost un "idiot"

18 Dec 2016   •   18:30
Tom Hanks a fost diagnosticat cu diabet pentru că a fost un "idiot"

Tom Hanks a sugerat că el este singurul responsabil pentru diagnosticul diabet zaharat de care suferă, pentru că, odată, a un "idiot" în ceea ce privește dieta și greutatea lui.


Există două tipuri de diabet: tip 1 și tip 2. Tipul 2 este cel mai frecvent, în special în rândul persoanelor în vârstă, și este asociat cu obezitatea. În cazul în care diabetul zaharat de tip 2 nu este tratat corespunzător, acesta poate duce la orbire, insuficiență renală și amputarea membrelor mai mici. De asemenea, crește riscul de boli cardiovasculare.


Simptomele includ nevoia de a urina foarte des, senzația constantă de sete și de oboseală.


Hanks a fost diagnosticat cu diabet zaharat de tip 2 în 2013. La acel moment, el a spus greutatea fluctuantă se cauzează rolurilor precum cele din Castaway și Philadelphia, unde a fost nevoit să slăbească foarte mult. 


 "Fac parte din generația americană leneșă, care a dansat orbește în timpul petrecerilor, iar acum se trezește cu o maladie", a declarat Hanks pentru Radio Times.


"Am fost gras. M-ați văzut în filme, știi cum arătam. Am fost un idiot", spune Hanks, citat de The Independent. "Am crezut că îl pot evita prin eliminarea chiflelor din cheeseburgeri. Ei bine, este nevoie de mai mult decât atât."

Cu toate acestea, Hanks a spus că va scăpa de diabetul zaharat, în cazul în care atinge greutatea țintă stabilită de către medicul său.

×