x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Film Tom Hanks recomandă documentarul românesc Chuck Norris vs Communism

Tom Hanks recomandă documentarul românesc Chuck Norris vs Communism

03 Iun 2016   •   15:28
Tom Hanks recomandă documentarul românesc Chuck Norris vs Communism

Tom Hanks, actor, regizor şi producător de film american, câştigător a două premii Oscar pentru cel mai bun actor, recomandă filmul documentar românesc ''Chuck Norris vs Communism''. ''A se vedea acest documentar! Puterea filmului! Pentru a schimba lumea.'' - a scris joi actorul pe pagina sa de Facebook.

''Chuck Norris vs. Communism''  (2015) în regia Ilincăi Călugăreanu a fost prezentat, în ianuarie 2016, pe canalul naţional de televiziune american PBS şi va intra anul aceasta şi în reţeaua de filme NETFLIX.

Pelicula prezintă povestea uimitoare a casetelor video piratate care au permis câtorva milioane de români să eludeze regimul represiv comunist. Ascunsă de ochii vigilenţi ai Securităţii, Irina-Margareta Nistor a tradus peste 5.000 de filme străine în România comunistă a anilor '80. Filmul a fost nominalizat la importante festivaluri din lume, printre care Premiul pentru cel mai bun documentar, la Festivalul de Film de la Edinburgh, şi Marele Premiu la Sundance Film Festival. AGERPRES

×
Subiecte în articol: Tom Hanks Chuck Norris vs Communism