x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Film Tom Hanks va fi premiat de Festivalul de film din Palm Springs pentru rolul din "Sully"

Tom Hanks va fi premiat de Festivalul de film din Palm Springs pentru rolul din "Sully"

10 Noi 2016   •   18:09
Tom Hanks va fi premiat de Festivalul de film din Palm Springs pentru rolul din "Sully"

Tom Hanks a fost selectat de juriul celei de a 28-a ediţii a Festivalului de film internaţional din Palm Springs pentru decernarea distincţiei "Icon Award" pentru rolul din filmul "Sully", relatează joi revista Variety. 

Evenimentul se derulează între 2 şi 16 ianuarie la Palm Springs Convention Center şi o va avea ca prezentatoare pe Mary Hart. 

"Tom Hanks are încă un rol definitoriu pentru cariera sa, aducând la viaţă eroismul pilotului cpt. Chesley 'Sully' Sullenberger. Cu siguranţă acesta va intra în lunga sa listă de roluri definitorii, alături de cele din 'Forrest Gump', 'Captain Phillips', 'Castaway', 'Philadelphia', 'Saving Private Ryan' şi filmele 'Toy Story'. Festivalul de film internaţional din Palm Springs este onorat să-i acorde lui Tom Hanks în acest an premiul Icon Award", a declarat preşedintele juriului, Harold Matzner. 

Printre actorii care au fost răsplătiţi cu această distincţie se află Michael Douglas, Robert Duvall şi Meryl Streep. 

"Sully" este regizat de Clint Eastwood şi are ca subiect aventura pilotului Chesley 'Sully' Sullenberger, care a reuşit, în 2009, să aterizeze cu avionul în apele reci ale Râului Hudson, salvându-i pe toţi cei 155 de oameni aflaţi la bord. În film mai apar actorii Aaron Eckhart şi Laura Linney. 

Tom Hanks a primit de două ori Oscarul pentru actor în rol principal, pentru filmele "Philadelphia" şi "Forrest Gump".AGERPRES

×
Subiecte în articol: Tom Hanks