x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Film Trofeele BEST FILM FEST: Cei mai buni din cinema în 2014

Trofeele BEST FILM FEST: Cei mai buni din cinema în 2014

de Sebastian S. Eduard    |    01 Feb 2015   •   15:27
Trofeele BEST FILM FEST: Cei mai buni din cinema în 2014

Cinematograful Studio din Bucureşti a fost vineri gazda decernării Trofeelor BEST FILM FEST - Cele Mai Bune Filme Ale Anului 2014, premii anuale care răsplătesc performanţele cinematografice ale anului care abia s-a incheiat.

Cel mai bun film românesc al anului a fost ales “Closer to the Moon” al lui Nae Caranfil. Dealtfel, regizorul producţiei “Filantropica” a fost desemnat şi Cel mai bun regizor român al anului 2014. În continuarea secţiunii româneşti, Florin Piersic Jr. a primit distincţia de Cel mai bun actor într-un film românesc în 2014, iar Ofelia Popii categoria omonimă feminină.

“Hotel Grand Budapest”, producţie care are în acest moment are 9 nominalizări la Premiile Academiei Americane de Film a fost declarat Cel mai bun film al anului 2014. “Marea frumuseţe/La Grande Bellezza”, pelicula regizată de Paolo Sorrentino a fost ales drept Cel mai bun film european al anului 2014.

Au existat, de asemenea şi alte premii. “#Selfie” a fost filmul românesc cu cel mai mare succes de public în 2014 iar “Hobbitul: Bătălia celor cinci oştiri” - Cel mai mare succes de public al anului cinematografic 2014. Deşi a fost lansat abia în luna decembrie, partea a treia a trilogie “Hobbit” a făcut în timp record încasări de peste 10 milioane de lei. În privinţa numărului de bilete vândute “Hobbit” a făcut peste 500.000 de intrări, cel mai mare număr de intrări din anul 2009 încoace. Pe atunci recordman-ul se chema “Avatar”.

Câştigătorii secţiunilor (cu excepţia celor de box office) au fost desemnati prin voturile criticilor de film şi jurnaliştilor de specialitate din România.

Cele mai bune filme ale anului 2014 vor putea fi (re)văzute in perioada 30 ian.- 5 feb. în Bucuresti, la Cinema Studio şi la Cluj, la Cinema Victoria în cadrul Retrospectivei BEST FILM FEST.

×