x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Film Tulcea găzduieşte săptămâna aceasta "Caravana Filmului Românesc"

Tulcea găzduieşte săptămâna aceasta "Caravana Filmului Românesc"

03 Iul 2018   •   17:43
Tulcea găzduieşte săptămâna aceasta "Caravana Filmului Românesc"

Municipiul Tulcea găzduieşte săptămâna aceasta 'Caravana Filmului Românesc - Capodopere ale cinematografiei naţionale', care a debutat luni seara cu un concert susţinut de artiştii Mihai Constantinescu şi Simona. 

Prima peliculă prezentată în Piaţa Tricolorului a fost "Maria Mirabela", de Ion Popescu Gopo, iar proiecţiile vor continua marţi seara cu filmul "Concurs", regizat de Dan Piţa care, alături de directorul de imagine Vlad Păunescu, şi-a anunţat prezenţa la o discuţie cu publicul, la finele proiecţiei. 

Miercuri, publicul este invitat la proiecţia filmului "Şi caii sunt verzi pe pereţi", de Dan Chişu, iar apoi la o discuţie cu actorul Adrian Titieni, pentru ca joi în Piaţa Tricolorului să aibă loc proiecţia filmului "Dimineaţa care nu se va sfârşi", de Ciprian Mega. Proiecţia va fi urmată de o discuţie la care şi-au anunţat participarea regizorul şi actriţa Ela Ionescu. 

"Octav", de Serge Ioan Celibidachi este filmul care va fi proiectat vineri seara în centrul oraşului, pentru ca în ultimele două seri ale săptămânii publicul să fie invitat la proiecţiile filmelor "Două lozuri", de Paul Negoescu, şi "#Selfie", de Cristina Iacob. 

"În fuga după senzaţional eventual de pe alte meleaguri, uităm că cinematografia românească are nişte capodopere apreciate de alţii şi că avem o pleiadă de actori care ne fac cinste, dar de care ne amintim prea rar. Această acţiune are drept rol informarea şi promovarea filmelor româneşti şi mă gândesc că tinerii de astăzi nu cunosc cinematografia românească, cea care ţine cu sufletul la gură şi acum alte generaţii", a declarat pentru AGERPRES primarul municipiului Tulcea, Constantin Hogea. 

Caravana Filmului Românesc se organizează din vara anului 2013 de asociaţia CineCultura, în parteneriat cu MDV Audio Studio şi Digifilm Design, şi a ajuns până acum în 30 de oraşe, unde s-au înregistrat aproximativ 115.000 de spectatori. 

Proiectul a fost realizat cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei, al Uniunii Cineaştilor din România, al Arhivei Naţionale de Filme şi a fost co-finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional. 

La Tulcea, proiectul este realizat cu sprijinul 'Drepturi de Autor în Cinematografie şi Audiovizual - Societatea Autorilor Români din Audiovizual' şi cofinanţat din bugetul local al Municipiului Tulcea. AGERPRES

×
Subiecte în articol: caravana filmului romanesc