x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Film Un actor mexican l-a acuzat pe Kevin Spacey de hărţuire sexuală

Un actor mexican l-a acuzat pe Kevin Spacey de hărţuire sexuală

01 Noi 2017   •   14:11
Un actor mexican l-a acuzat pe Kevin Spacey de hărţuire sexuală

Un actor mexican l-a acuzat la rândul lui pe Kevin Spacey de hărţuire sexuală, luni, denunţând "mai multe întâlniri dezagreabile" pe care le-ar fi avut cu starul hollywoodian, de două ori premiat cu Oscar şi protagonist al serialului "House of Cards", informează AFP. 

Roberto Cavazos, un actor care a studiat în Marea Britanie şi a lucrat în cinematografie, teatru şi televiziune, a dezvăluit luni pe pagina sa de Facebook că întâlnirile sale cu Kevin Spacey au fost "apropiate de conceptul de hărţuire". 

"Dacă aş fi fost o femeie, fără îndoială că nu aş fi ezitat să le consider astfel", a scris Roberto Cavazos în acel mesaj, fără să precizeze datele la care au avut loc acele întâlniri. 

Kevin Spacey, care a câştigat două premii Oscar, se află deja într-o situaţie dificilă după dezvăluirile făcute de actorul Anthony Rapp, în vârstă de 46 de ani, care l-a acuzat că a încercat să îl agreseze sexual atunci când el avea vârsta de 14 ani. Starul hollywoodian, în vârstă de 58 de ani, şi-a cerut scuze prin intermediul unui mesaj publicat pe Twitter. 

Actorul mexican, născut în 1982, care apare pe genericul filmului american "Rush" (2013), afirmă că l-a cunoscut pe Kevin Spacey în timp ce acesta ocupa postul de director artistic al celebrului teatru Old Vic din Londra, între anii 2004 şi 2015. 

Roberto Cavazos a precizat în biografia lui că a lucrat pentru această companie de teatru în 2008, 2010 şi 2011. 

"Suntem mulţi care am avut 'o experienţă cu Kevin Spacey'. Era suficient să fii un bărbat de mai puţin de 30 de ani pentru ca domnul Spacey să se simtă liber să te atingă", afirmă Roberto Cavazos. 

"Se întâmpla atât de des, încât devenise o glumă între noi", a adăugat el, spunând şi că mai multe persoane i-au făcut dezvăluiri asemănătoare. 

"Cel mai adesea, Kevin Spacey se afla în barul teatrului şi se arăta insistent faţă de cel pe care îl plăcea. (...) Nu i-am cedat niciodată, dar ştiu că unii s-au temut să îi ceară să se oprească", a continuat actorul mexican.

Roberto Cavazos crede că "sunt numeroşi" bărbaţii care vor face dezvăluiri în zilele următoare şi consideră că nu va fi deloc surprins "dacă plângerile, la final, vor fi la fel de numeroase" ca acelea care îl vizează pe producătorul american Harvey Weinstein, aflat în centrul unui uriaş scandal sexual. 

Artistul mexican a precizat pe Twitter că nu se va exprima în mass-media după aceste dezvăluiri. "Totul a fost spus în ceea ce am scris. Nu am nimic altceva de adăugat", a adăugat el, în urma solicitărilor de intervievare primite de la mai mulţi jurnalişti. 

Peste 80 de femei l-au acuzat public pe Harvey Weinstein de hărţuire sexuală şi viol după apariţia unor articole în The New York Times şi The New Yorker în urmă cu aproape o lună. 

Harvey Weinstein, vizat de anchete demarate de poliţiştii din New York şi Los Angeles, a negat acuzaţiile potrivit cărora ar fi întreţinut raporturi sexuale non-consimţite.

AGERPRES

×