x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Film Un Godard 3D vine la Bucureşti!

Un Godard 3D vine la Bucureşti!

de Sebastian S. Eduard    |    07 Oct 2014   •   16:00
Un Godard 3D vine la Bucureşti!

Spectatorii Les Films de Cannes à Bucarest vor avea parte de o proiecţie-eveniment cu cel mai recent film al cineastului francez Jean-Luc Godard, “Adieu au langage”. Este cel de-al şaptelea film al său care concurează pentru Palme d’Or şi primul lungmetraj al său în 3D. Filmul a câştigat Premiul Juriului la ediţia de anul acesta.

Noul experiment vizual al regizorului în vârstă de 83 de ani are în centru un cuplu adulterin şi un câine - chiar câinele lui Godard, Roxy. “O injecţie cu adrenalină pentru creier”, cum îl descrie “Variety”, “Adieu au langage” este o inventivă şi provocatoare meditaţie despre lumea de astăzi şi posibilităţile imaginii. Ca de obicei în ultimii ani, Godard a refuzat invitaţia de a veni la Cannes.

Preferatul criticii internaţionale (FIPRESCI) în Un Certain Regard a fost “Jauja” (foto), drama de epocă a unui regizor cult, argentinianul Lisandro Alonso (Freedom, Los muertos, Liverpool). Titlul filmului e dat de locul mitic, El Dorado-ul pe care conchistadorii îl căutau în Peru. Viggo Mortensen (Lord of the Rings, The Hunt) are un rol memorabil, al unui căpitan danez care pleacă prin Patagonia, undeva în secolul al XIX-lea, în căutarea fiicei sale, care a fugit cu un soldat. Călătoria lui plină de mistere devine un prilej de reflecţie despre existenţă, imperialism, barbarism, civilizaţie.

×