x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Film Valentin Teodosiu: servitor, puşcăriaş, europarlamentar, da’ căsătorit

Valentin Teodosiu: servitor, puşcăriaş, europarlamentar, da’ căsătorit

31 Ian 2012   •   21:00
Valentin Teodosiu: servitor, puşcăriaş, europarlamentar, da’ căsătorit

Pentru actorul Valentin Teodosiu viata bate filmul, pentru ca atat in realitate cat si in comedia 'Ultimul corupt din Romania' este casatorit cu aceeasi femeie, actrita Luminita Erga. Din 17 februarie, o data cu lansarea in cinematografe a filmului, Valentin Teodosiu va relua rolul de succes din 'Poker' alaturi de Horatiu Malaele, Vladimir Gaitan, Valentin Teodosiu, Ion Ritiu, Catalina Grama (Jojo), George Mihaita, Mircea Diaconu, Vasile Muraru si Nae Lazarescu. Un film, evident in regia aceluiasi Sergiu Nicolaescu.

• Jurnalul National: Care este evolutia lui Claudiu de la 'Poker' la 'Ultimul Corupt din Romania'?

Valentin Teodosiu: E, trece prin multe. Dupa ce este umilit si dupa ce a devenit servitorul lui Titel, dupa ce a facut puscarie, cu toate peripetiile, sotiei lui ii vine ideea sa il ajute si sa il faca europarlamentar. Asa ca trece prin foarte multe. Este foarte generos rolul meu de data asta, de la balerina din primul film, 'Poker', la 'Poker se intoarce', cum ii spun eu 'Ultimului Corupt'. Este o provocare pentru mine si in general pentru fiecare actor este o bucurie cand au de lucru si mai ales cand lucreaza cu niste oameni deosebiti cum sunt domnul Nicolaescu, domnul Lustig, distributia care este exceptionala.


• Ati jucat alaturi de sotia din viata reala. Cum a fost aceasta intalnire?

A fost foarte bine, domnul Nicolaescu a fost foarte incantat. Luminita Erga, nevasta-mea, este o actrita deosebita si a facut un rol plin de haz.

• Spuneti-mi cum ati colaborat cu Sergiu Nicolaescu la acest film...

Pai ca toti regizorii, si marii regizori si debutantii, Sergiu isi pastreaza echipa, este bine stiut, si lucreaza cu actorii cu care a lucrat o viata. Pentru noi este o incantare ca este inca in forta, asta este esenta, ca aceasta meserie a noasta, a artistilor, inclusiv a regizorilor, se poate face atata timp cat esti sanatos. Dansul fiind in putere pentru noi este o bucurie ca am putut lucra cu placere si el e foarte multumit si isi iubeste foarte mult actorii. Asta este esential.

• Piesa de teatru 'Poker' o jucati deja de mult timp, incepe sezonul al 8-lea. Ati jucat in 'Poker', cand ati citit scenariul la 'Ultimul Corupt din Romania', care a fost lucrul care v-a frapat cel mai tare la personajul dvs.?

Nu m-a surprins, mi-a placut! M-a surprins placut. Faptul ca are atata diversitate, ca personajul este atat de bogat. De la servitor, de la curator al muzeului lui Titel Pangica, prietenul lui de-o viata, la puscarie, la DNA, la procuratura, cu sotia, cu fosta sotie, e un drum ofertant pentru un actor si sunt incantat ca domnul Lustig mi-a facut si ne-a facut la toti o surpriza deosebita si a lasat loc si de 'Poker 3' cum ar veni.

×
Subiecte în articol: film