x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Film Victima lui Roman Polanski va cere încheierea procesului în cazul de viol

Victima lui Roman Polanski va cere încheierea procesului în cazul de viol

09 Iun 2017   •   12:50
Victima lui Roman Polanski va cere încheierea procesului în cazul de viol
Sursa foto: Flickr

 La 40 de ani după ce a fost violată la vârsta de 13 ani de cineastul Roman Polanski, Samantha Geimer va apărea vineri într-un tribunal din Los Angeles pentru a solicita instanţei din SUA să pună capăt procesului şi să închidă acest dosar, informează AFP. 

Geimer, 54 de ani, intenţionează să susţină argumentul regizorului polonez-francez potrivit căruia acesta a ispăşit deja pedeapsa pentru fapta sa din 1977, a declarat pentru AFP avocatul lui Roman Polanski, Harland Braun. 

"Ea vine cu soţul ei, deoarece este obosită de acest caz care durează de 40 de ani", a declarat Braun, adăugând că Geimer vrea să se pună capăt cazului. 

Judecătorul va decide dacă cererea Samanthei Geimer poate fi luată în considerare în acest caz, care a alimentat o veritabilă saga, timp de 40 de ani. 

Regizorul în vârstă de 83 de ani, celebru pentru filme precum "Rosemary's Baby", "Tess" sau, mai recent, "Le Pianiste" - care a câştigat Palme d'Or la Cannes în 2002 - este acuzat că a drogat-o pe Samantha Geimer, atunci când avea 13 ani, înainte de a viola la vila lui Jack Nicholson din Los Angeles în 1977. 

Pentru a evita un proces public, Roman Polanski a recunoscut că a întreţinut relaţii sexuale ilegale cu o minoră, iar în schimb judecătorul a fost de acord să nu reţină alte capete de acuzare, în special pe cel privind violarea unei persoane căreia i-au fost administrate droguri. Acordul juridic a fost încheiat cu acordul familiei şi al avocaţilor. 

După 48 de zile petrecute în detenţie, Roman Polanski a fugit ulterior în Franţa în 1978 şi nu a mai revenit în Statele Unite, temându-se, potrivit apărării sale, să nu fie condamnat, în pofida acordului amiabil. 

Cineastul, căsătorit cu actriţa Emmanuelle Seigner, cu care are doi copii, a refuzat să se întoarcă în SUA, în lipsa unor asigurări că nu va fi închis.

Sursa: www.agerpres.ro

×
Subiecte în articol: victima roman polanski