x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Film VIDEO - A fost dat publicităţii trailerul filmului "Bacalaureat" a lui Cristian Mungiu

VIDEO - A fost dat publicităţii trailerul filmului "Bacalaureat" a lui Cristian Mungiu

05 Mai 2016   •   15:36
VIDEO - A fost dat publicităţii trailerul filmului "Bacalaureat" a lui Cristian Mungiu

Cel mai recent film regizat de Cristian Mungiu, "Bacalaureat", va avea premiera românească simultan cu cea mondială din cadrul Festivalului de Film de la Cannes, pe 19 mai, de la ora 19,00.

La Bucureşti, evenimentul va avea loc la Sala Palatului şi va fi deschis pentru public.

O parte din echipa filmului va fi prezentă la evenimentul din Bucureşti, iar membrii echipei aflaţi la Cannes vor intra în legătură cu spectatorii bucureşteni în direct de pe covorul roşu.

"Bacalaureat", cunoscut în perioada de pregătire sub numele de "Fotografii de familie", spune povestea unui doctor dintr-un mic oraş de provincie care trebuie să decidă care e cea mai bună cale de urmat pentru copilul lui în contextul societăţii româneşti de astăzi, potrivit sinopsisului peliculei.

În rolurile principale sunt distribuiţi actorii Adrian Titieni şi pe Maria Drăguş. Ei îi au alături pe Lia Bugnar, Mălina Manovici, Vlad Ivanov, Rareş Andrici. Scenariul şi regia sunt semnate de Cristian Mungiu, imaginea este realizată de Tudor Vladimir Panduru, scenografia de Simona Pădureţu. Director de film este Adrian Moroca, iar producător executiv, Tudor Reu.

Biletele vor fi puse în vânzare în reţeaua Eventim şi pe www.eventim.ro, la Agenţia de bilete a Sălii Palatului şi pe www.salapalatului.ro.

Tot pe 19 mai, "Bacalaureat" va putea fi văzut în avanpremieră şi la Cluj, Ploieşti, Arad, Târgu Mureş, Brăila, Timişoara, Bacău, Piteşti, Drobeta Turnu Severin, Târgu Jiu, Suceava, Constanţa Maritimo, precum şi în Bucureşti la Afi Palace Cotroceni, Mega Mall şi Sun Plaza.

Cristian Mungiu este la a treia participare în competiţia oficială de la Cannes. La precedentele două, filmele sale au fost recompensate cu trofeul Palme d'Or, în 2007, pentru "4 luni, 3 săptămâni şi 2 zile", şi cu premiile pentru scenariu şi interpretare feminină, în 2012, pentru "După Dealuri".

Festivalul de Film de la Cannes selectează în competiţia oficială circa 20 dintre cele mai bune filme ale anului, alese din 1.800 de filme înscrise în competiţie şi se desfăşoară în acest an între 11 şi 22 mai.

"Bacalaureat", o co-producţie România-Franţa-Belgia, este produs de Mobra Films cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei şi Eurimage. AGERPRES

 

 

×