x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Film Zilele Filmului Britanic, la MŢR

Zilele Filmului Britanic, la MŢR

de Sebastian S. Eduard    |    07 Mar 2012   •   21:00
Zilele Filmului Britanic, la MŢR

Cea de-a noua editie a Zilelor Filmului Britanic la Bucuresti va avea loc intre 8 si 12 martie, la Muzeul Taranului Roman. Editia de anul acesta pro­pu­­ne publicului din Romania o selectie provocatoare si eclectica, alcatuita din cele mai noi productii britanice, premiate cu unele dintre cele mai populare distinctii ale anului 2011 in domeniul cinematografiei.

Zilele Filmului Britanic, eveniment organizat de British Council, vor debuta, joi, la ora 18:00 si va aduce publicului din Romania si doua premie­re mult asteptate: 'Coriolanus' – debutul regizoral al lui Ralph Fiennes – si 'Weekend', in regia lui Andrew Haigh, un film pe cat de premiat, pe atat de controversat (interzis minori­lor). Mai mult decat atat, documentarul lui Daniel Edelstyn 'How to Re-Establish a Vodka Empire' va fi prezentat in avanpremiera la Bu­cu­resti, lansarea oficiala urmand sa aiba loc in Marea Britanie la ju­ma­ta­tea lunii martie.

Comedia neagra englezeasca nu va lipsi din program, iubitorii ge­nu­lui fiind invitati sa nu rateze 'Black Pond' si 'Skeletons'.O se­lec­tie in­draz­­neata de scurtmetraje com­ple­tea­za lista pro­iec­ti­il­or din Zi­lele Filmului Britanic. Programul de scurtmetraje este interzis minorilor. Zilele Filmului Britanic vor fi gaz­­duite de Studioul 'Horia Bernea' din incinta Muzeului Na­tional al Taranului Roman. Pro­iectiile, cate doua in fiecare sea­ra, vor incepe de la ora 18:00, res­pectiv 20:00. Intrarea este libera. Filmele ruleaza in limba engleza.

×
Subiecte în articol: film