x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Gaudeamus: JFK, din nou în actualitate

Gaudeamus: JFK, din nou în actualitate

de Sebastian S. Eduard    |    24 Noi 2013   •   16:16
Gaudeamus: JFK, din nou în actualitate

În urmă cu câteva zile s-au împlinit 50 de ani de la asasinarea lui Kennedy. Evenimentul a fost folosit de editurile prezente la Gaudeamus pentru a lansa volume tematice. Noi vă prezentăm numai doua dintre ele.

Prima dintre ele este „CIA şi asasinarea celor doi Kennedy”, apărută la Editura Corint. De-a lungul timpului, CIA a fost acuzată de acţiuni conspirative şi de corupţie. În întreaga lume au fost organizate lovituri de stat violente, oameni importanţi răpiţi şi mari lideri ai lumii daţi pe mâna agenţilor CIA. În anii 1960, metodele folosite pentru a-şi apăra interesele şi a se pune la adăpost, pe cheltuiala poporului american, erau la fel de dure.

Autorul Patrick Nolan cercetează implicarea CIA în asasinarea preşedintelui John F. Kennedy şi a senatorului Robert F. Kennedy – motivele pentru care cei doi fraţi au fost asasinaţi şi cum agenţii serviciilor secrete au orchestrat conspiraţia cea mai josnică din istorie. Nolan aprofundează cercetările făcute de oamenii de ştiinţă din domeniul medico-legal, istorici, criminalişti care sunt de părere că au rămas întrebări fără răspuns în ceea ce priveşte asasinarea lui John F. Kennedy, în urmă cu 50 de ani, şi cea a lui Robert F. Kennedy, din 1968.

Editura Rao propune, la 50 de ani de la moartea lui John F. Kennedy, o carte spectaculoasă semnată de Bill O'Reilly şi Martin Dugard - "Asasinatul lui Kennedy. Sfârşitul unui vis". S-ar putea crede că la cincizeci de ani de la tragedia petrecută în Dallas, Texas, cu greu s-ar mai putea găsi informaţii, documente sau martori care să pună evenimentele într-o nouă perspectivă. Cu toate acestea, cei doi autori au avut acces nu doar la arhive abia acum desecretizate, ci şi la filme, înregistrări şi mărturii, multe dintre ele inedite.

"Nu suntem adepţii teoriilor conspiraţioniste, însă ne punem unele întrebări despre ce nu se ştie sau ce nu nu se leagă. Totuşi, înainte să daţi pagina, vă anunţăm că aceasta carte e bazată pe fapte, iar unele despre care veţi citi n-au fost niciodată aduse la cunoştinţa publicului", a spus Bill O'Reilly.

 

×
Subiecte în articol: Kennedy gaudeamus