x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură George Nicolescu: "Sunt un pic lăutar"

George Nicolescu: "Sunt un pic lăutar"

de Dana Andronie    |    30 Noi 2007   •   00:00
George Nicolescu: "Sunt un pic lăutar"

Opt piese lăutăreşti. Uşor lăutăreşti. Căntate à la George Nicolescu şi inregistrate in studio, de unde n-a lipsit Leul Greu!

Opt piese lăutăreşti. Uşor lăutăreşti. Căntate à la George Nicolescu şi inregistrate in studio, de unde n-a lipsit Leul Greu!

†Jurnalul Naţional: Cum de reuşeşti să o imiţi pe Romica Puceanu şi in acelaşi timp să fii tot tu?

George Nicolescu: De pe la 14-15 ani am ascultat muzică lăutărească şi mi-a plăcut foarte mult. Această muzică parcă mi-a fost insuşită in subconştient. Să nu se inţeleagă că sunt un fan incorigibil care vrea cu orice preţ să imite. Lumea ştie că pentru mine a contat mult mai mult muzica uşoară. Reuşesc să fiu eu pentru că de-a lungul timpului mi-am creat o doză de personalitate din care a reieşit şi acest ceva….

†Ceva ce? Dacă ar fi să te descrii acum, eşti uşor lăutar?

Cam aşa ceva. Primul meu CD se numeşte: muzică uşoară... lăutărească. Nu e nici muzică uşoară, nici lăutărească. E una şi alta. Şi sigur căntă George Nicolescu. Aşa scrie pe copertă. (răde)

In trei ani, trei lansări

†Poţi fi denumit lăutar?

Cănt lăutăreşte. Deci, da, sunt un pic lăutar, de lux, de modă veche. Dacă am 35 de ani de căntat...! (răde)

†Ce căntă "uşor lăutarul de lux" George Nicolescu?

"Strada Speranţei", "Lalele" etc.

†Cănd a inceput lăutăria?

Prin 1985, eram la Horia Moculescu şi dintr-o joacă l-am intrebat cum ar suna piesa "Strada Speranţei" căntată altfel. Horia a inregistrat joaca noastră şi i-a dus caseta lui Vasile Veselovski. I-a plăcut atăt de mult, incăt a ascultat-o vreo trei săptămăni, exasperăndu-şi soţia.

†Cu cine ai lucrat la inregistrări?

Cu trupa Corneliei Catanga, Leul Greu. Am lucrat şi cu prietenul meu, Ionel Tudor, care a fost supervizorul acestui disc. El spunea dacă este bine sau nu ce făceam impreună cu băieţii! Inregistrările s-au realizat in studioul lui Andrei Kerestely.

†De ce au trecut atăţia ani pănă la primul tău CD?

Chiar nu ştiu de ce. Ştii bancul acela: "eu beneficiar, eu producător, eu muncitor... de ce m-am dat afară?" (răde)

†Cine te-a pus la papion?

Niki Constantinescu este cel care a spus să am o vestimentaţie adecvată, la costum, cu papion. Iar in contractul incheiat cu Dan Popi se prevede că in trei ani voi avea trei lansări de discuri.

†V-aţi luat definitiv şi irevocabil?

Da! Mai trebuie să mai facem incă doi copii... (răde). Eu cred că aş fi in stare să fac şi cinci. Sau poate doi gemeni. Şi trei! Deşi chiar e nevoie de mult material... Dar se rezolvă!

†George, te vei imbogăţi cu atăţia copii, pardon, CD-uri!

(Răde) Una-i gardul, altu-i leopardul! Nu am făcut discul numai pentru bani. Sau nu o voi face numai pentru bani. Vreau să cred că oamenii care mă apreciază dau un ban pe mine şi cumpără CD-ul.

×
Subiecte în articol: cultura georg