x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură “Hannibal”: din această seară, la AXN!

“Hannibal”: din această seară, la AXN!

de Sebastian S. Eduard    |    08 Apr 2013   •   16:06
“Hannibal”: din această seară, la AXN!
Un serial pe care îl veţi gusta; dacă nu vă place – vă sugerăm peştele!

Înainte de “Tăcerea mieilor” , chiar  înainte de “Dragonul Roşu”, Dr. Hannibal Lecter era un psihiatru genial angajat la FBI. Misiunea sa: să-l ajute pe înzestratul psiholog criminalist, Will Graham care era chinuit de abilitatea sa de a pătrunde în gândurile criminalilor in serie.

Legături bolnăVICIOASE

Din mintea plină de imaginaţie a scenaristului Bryan Fuller (“Heroes”) şi realizat sub conducerea artistică a regizorului David Slade (“Twilight: Eclipse”),  s-a născut “Hannibal”, un serial dramă în format de o oră. Serialul înfăţişează  relaţia timpurie dintre personajul faimos al lui Thomas Harris, renumitul psihiatru Hannibal Lecter şi înzestratul psiholog criminalist FBI, Will Graham.

Hugh Dancy (The Big C, King Arthur, Black Hawk Down) îl interpretează pe Will Graham, un psiholog criminalist genial şi perseverent, care este capabil să reconstruiască în minte gândurile şi metodele înfiorătoare ale celor mai căutaţi criminali în serie ai agenţiei americane. În urma unui caz tulburător, el este îndrumat de către şeful său, Jack Crawford (Laurence J. Fishburne), către ajutor psihiatric. Astfel Will ajunge să fie încredinţat unuia dintre cei mai respectaţi psihiatri, doctorul Hannibal Lecter (Mads Mikkelsen – “Casino Royale”, “O afacere regală”). Ceea ce nu ştie Will este faptul că există un motiv pentru care Dr. Lecter înţelege cu atâta intuiţie şi perspicacitate lumea crimelor şi a psihopaţilor care le comit. Ceea ce urmează este un ingenios joc al minţii, despre lumile contrastante ale răului şi binelui, între care liniile se estompează, eleganţa naşte oroare şi nimic nu este ceea ce pare a fi.

Drama stilizată şi procedurală a lui Fuller este cea mai nouă producţie originală AXN, gândită special pentru canalele AXN din Asia, America Latină, Brazilia, Europa Centrală şi Peninsula Iberică. Serialul va fi difuzat şi în Africa şi Rusia. Ca parte a lansării la nivel global din luna aprilie 2013, Hannibal va fi difuzat în peste 80 de ţări din toată lumea şi tradus în 18 limbi. La noi, serialul poate fi urmărit în fiecare seară de luni, pe AXN, începând cu ora 22:00.

Ficat uman, tras la tigaie

“Hannibal” este un film care cu siguranţă îţi va cade greu la stomac. Nu îl vei digera cu uşurinţă. Dar ca şi în cazul mâncărurilor interzise de doctor, despre care ştii “că nu prea ai voie”, nu te vei putea opri din consumat.

Argumente sunt multiple: un scenariu bine pus la punct, demn de filmele pentru marele ecran care au deja fani - în prum rând. Interpretările sunt magistrale şi aici mă refer nu numai la Mads Mikkelsen  - rafinat, un adevărat Mozart al ficatului uman tras la tigaie pentru a nu-şi pierde calităţile nutritive – ci şi la “eroul” pozitiv Hugh Dancy. .Şi mai există un argument care nu te lasă nici măcar să te duci până la frigider să-ţi scoţi berea. “Hannibal” are acel “ceva” care te prinde: fiecare personaj din acest serial este ciudat în felul său, chiar şi eroul principal este puţin “dus”...Reţeta e sigură, verificată, să ne aşezăm în faţa televizorului...


×
Subiecte în articol: hannibal AXN film