x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Henwood Library – Din dragoste de carte şi de arte, la Galateca, de Noaptea Muzeelor

Henwood Library – Din dragoste de carte şi de arte, la Galateca, de Noaptea Muzeelor

de Luminita Ciobanu    |    18 Mai 2013   •   14:44

Galaria Galateca găzduieşte - de joi, 16 mai, până la 16 iunie - o inedită expoziţie, a artistului britanic Simon Henwood - ”Henwood Library – Din dragoste de carte şi de arte”. Concepută sub forma unei biblioteci personale a artistului, expoziţia se focusează pe proiectul de suflet al acestuia, editura Henwood Library, pornită din dragostea sa pentru cărţi şi artă. Sunt expuse lucrări care reflectă diversitatea practicilor sale artistice: pictură, desen, fotografii şi cărti bibliofile, animaţii, videoclipuri şi noile media.

Expoziţia marchează o premieră, Galateca devenind avanpost al conceptului Henwood Library. Prin această a doua colaborare cu artişti recunoscuţi în întreaga lume, Galateca se poziţioneaza în rândul centrelor culturale de artă contemporană internaţională.

”Henwood Library – Din dragoste de carte şi de arte”, într-o scenografie inedită, prezintă peste 50 de lucrări ale artistului care a expus în ultimii 25 de ani în cele mai renumite galerii ale lumii MOMA (NYC), UCLA Hammer Museum (LA) sau Galerie Sophie Sheideker (Paris).

Lucrările sale impresionează prin “modul simplu şi sincer de a-şi reprezenta personajele cu atenţie la detaliile fotografice, cu o preocupare evidentă în capturarea individualităţii şi personalităţii fiecărui personaj”, precum a subbliniat criticul de artă new-yorkez, Raphael Rubinstein.

Simon Henwood s-a născut în Portsmouth, Anglia, în 1965. Trăieşte şi lucrează la Londra. Artist multidisciplinar, foloseşte multiple medii, precum pictura, sculptura, ilustraţii, filme, animaţii. Colaborarea sa în domeniul muzical este variată şi complexă, de la scenografie, costume, regie de film la director de creaţie pentru artişti precum Kanye West, Rihanna şi, mai recent, Alicia Keys.
De menţionat totodată că, între orele 19.00 – 04.00, pe 18 mai, când Bucureştiul cultural prinde viaţă de Noaptea Muzeelor, Galeria Galateca va oferi publicului, în premieră internaţională, documentarul realizat de artistul britanic Simon Henwood pentru albumul "The Seer" al trupei The Swans.

Înainte de concertul din Club Control al trupei, galeria Galateca îl va găzdui la ora 20:30 pe solistul Michael Gira. Acesta va participa la un Q&A alături de artistul Simon Henwood.

De asemenea, la 24 mai- „Noaptea Galeriilor”-, între orele 19.00 şi 04.00,
va fi un prilej de a vorbi despre Romanian Design Week, despre colectia capsulă special creată pentru Galateca de Andreea Badala şi despre obiecte de design din galerie. Consumatorii de cultură nocturnă vor descoperi la Galateca o serie de proiecţii, cărţi, ilustrate, albume semnate Simon Henwood, într-un proiect multimedia de excepţie.

×