x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Bucătarii lui chef Florin au câștigat primul battle „Chefi la cuţite”, lider detaşat de audienţã

Bucătarii lui chef Florin au câștigat primul battle „Chefi la cuţite”, lider detaşat de audienţã

12 Iun 2018   •   15:53
Bucătarii lui chef Florin au câștigat primul battle  „Chefi la cuţite”, lider detaşat de audienţã
Sursa foto: Gabriela Arsenie/Gabriela Arsenie

Seară de poveste pentru echipa ștrumfilor jedi, care și-a adjudecat primul battle după patru confruntări pe echipe mai puțin norocoase. Aseară, bucătarii lui chef Florin Dumitrescu au reușit să pună “chimie în farfurie”, iar saramura de crap cu mămăliguță a fost formula câștigătoare. Cei mai mulți dintre invitații speciali de la masa jurizării, de meserie chimiști, au acordat votul de încredere echipei albastre, care s-a bucurat pentru prima oară în acest sezon de verdictul tabelei: În momentul de față îmi este foarte ușor să spun că voi câștiga acest sezon. Pentru că am cu cine să câștig, afirma mentorul lor la finalul serii.

Ediția de luni, 11 iunie, s-a impus ca lider detașat de audiență pe toate categoriile de public, în intervalul 20.39-23.37 în care a fost difuzată. Așa se face că pe publicul comercial, „Chefi la cuțite” a condus topul audiențelor cu o medie de 8.9 puncte de rating și 27,3 % cota de piață, în vreme ce Pro Tv se clasa pe locul al doilea cu 6,5 puncte de rating și 19,9 % cota de piață. La orașe Antena 1 a fost lider cu o audiență medie de 8,4 puncte de rating și 20,7 % cota de piață, Pro Tv clasându-se pe locul al doilea, cu o medie de 5,3 puncte de rating și 13,1 % cota de piață. Și la nivelul întregii populații a țării show-ul a fost lider cu o audiență medie de 8,2 puncte de rating și 20,8 % cota de piață, Pro Tv ocupând locul al doilea cu 5,9 puncte de rating și 14,9 % cota de piață. În minutul de maximă audiență de la 21.56, aproape 2.200.000 de telespectatori la nivel național urmăreau desfășurarea celui de-al cincilea battle din sezonul de poveste, „Chefi la cuțite”.

Antena 1 a fost lider de audință și la nivelul intervalului cel mai vizionat al zilei, prime-time situat între 19.00-23.00 astfel: la nivelul publicului urban din întreaga țară, cât și al publicul național. Intervalul cuprins între 19.00-23.00, a înregistrat la orașe o audiență medie de 6.9 puncte de rating și 17,6% cotă de piață, în timp ce Pro Tv se situa pe poziția secundă cu 6.2 puncte de rating și 15,9% cotă de piață. Și la nivelul întregii populații a țării Antena 1 a fost lider cu o audiență medie de 6,6 puncte de rating și 17,9 % cota de piață, Pro Tv ocupând locul al doilea cu 6,2 puncte de rating și 16,8% cota de piață.

A cincea confruntare pe echipe a impus o tematică savuroasă, iar peștele a fost vedetă în farfuriile pregătite de cele trei echipe. Dacă chef Scărlătescu și-a ales halibutul, chef Bontea a avut de pregătit nisetru, iar chef Dumitrescu a reușit să dea gustul câștigător saramurii de crap, cea mai votată farfurie a serii. Sesiunea de gătit a fost una tensionată, iar orgoliile, stresul și micile neînțelegeri dintre bucătari au dat naștere haosului la bancul de lucru. Dacă unii dintre ei au încurcat ingredientele, alți concurenți au încercat să își impună stilul de gătit, motiv pentru care s-au sincronizat mai greu cu echipa, iar farfuriile au fost finalizate cu doar câteva secunde înainte de timpul impus. După cinci confruntări Chefi la cuțite obiectivul fiecăruia de a ajunge mai aproape de finală se conturează și mai mult. Tocmai de aceea, disputele și presiunea au făcut parte din meniul serii de luni: Proba asta ne-a dus la extrem. S-a încheiat cu farfurii frumoase, dar a fost foarte greu.”, a mărturisit Ștefania din echipa galbenă cu lacrimi în ochi. Verdictul a creat o adevărată explozie de fericire în tabăra albaștrilor, care după patru înfrângeri consecutive au reușit să se impună în fața rivalilor: Suntem singuri împotriva tuturor!.

Proba duelului i-a provocat pe bucătarii cu tunici galbene și verzi să aducă prospețime în farfurii, cu o serie de ingrediente impuse pe care le-au împărțit între ei după o tragere la sorți. Strategiile fiecăruia și presiunea și-au spus din nou cuvântul și în proba individuală. Spre deosebire de farfuriile pregătite de concurenți în probele trecute, de data aceasta chefii au fost extrem de dezamăgiți de preparatele degustate și au mărturisit că sunt cele mai neinspirate alegeri culinare din 5 sezoane de „Chefi la cuțite”: „Astăzi mi s-a dat o palmă. Trebuie să ni se mai aducă aminte că suntem într-un concurs unde miza este foarte mare și orice greșeală te poate trimite acasă.”, afirma Robertino la finalul serii. Cel mai mare scor, de 12 puncte, a fost al Marlenei Botezatu, singurul bucătar care a reușit să dea o savoare aparte farfuriei. La polul opus, Antoanela Samoilă din echipa galbenă a obținut doar 3 puncte, motiv pentru care a părăsit competiția, mărturisind că începuse să îi fie greu să țină pasul cu o luptă atât de tensionată: “Eu oricum nu mai puteam să rezist unei presiuni atât de mari. Am plâns în concurs, stresul a fost mult prea mare.”. Astfel, trupa galbenă a lui chef Scărlătescu va lupta în seara aceasta, de la ora 20:00, în patru bucătari, iar mentorul echipei a mărturisit că deja îi va simți lipsa Antoanelei la bancul de lucru:Plâng acum un pic că ea pleacă. Poate că nimeni nu înțelege asta, dar e unul dintre cei şase copii ai mei de sezonul acesta. Era pata de culoare a echipei.”

 

Sursa:Kantar Media

Copyright:ARMADATA S.R.L.

Date prelucrate de catre departamentul Research Antena Group

Analiza este facuta pe target-urile 18-49 Urban, All Urban si National

Perioada 11 iunie 2018

 

 

×