x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Campania Observator ”Donează Roșu pentru România”, premiată cu bronz la premiile EFFIE 2015

Campania Observator ”Donează Roșu pentru România”, premiată cu bronz la premiile EFFIE 2015

03 Iun 2015   •   20:21
Campania Observator ”Donează Roșu pentru România”, premiată cu bronz la premiile EFFIE 2015

Pe 2 iunie, la Ateneul Român, Observator Antena 1 a primit bronzul în cadrul premiilor EFFIE 2015, cea mai aşteptată competiţie de marketing şi comunicare din an, pentru campania ”Donează Roșu pentru România” (The RGB News), campanie realizată împreună cu agenția Geometry Global.

Campania Observator, în urma căreia s-a înregistrat o creştere a donării de sânge în România cu 80%, în numai şase săptămâni, care a determinat autorităţile să deschidă noi centre de transfuzii şi să ridice cu 300 % bugetul donării de sânge, a primit aseară bronzul la categoria GOOD WORKS EFFIE – BRANDS (CSR).

În cadrul competiției EFFIE 2015, juriul format din 60 de persoane, reprezentanți ai industriei de marketing și comunicare din România, a evaluat 99 de campanii înscrise în competiție și a luat în calcul rezultatele obținute și obiectivele atinse de fiecare în parte.



Premisa de la care au plecat reporterii Antena 1 implicați în această campanie a fost faptul că România este ţara europeană cu cea mai critică nevoie de donatori de sânge. Dar, în acelaşi timp, România este pe ultimul loc în Europa la numărul de donatori constanţi.

Pe lângă o serie de reportaje tulburătoare, telespectatorii Antena 1 au văzut, vreme de o săptămână, că lipsea ceva de pe micul ecran: culoarea roşie!



Finalistă la New York Festivals, seria ”Donează Roşu” a primit marele premiu, aur şi argint la Golden Drum, cel mai mare festival de media si advertising din centrul Europei.

Tot aseară, în cadrul galei EFFIE 2015, și campania ”Culoare urbană” (Urban Color) realizată de ZU TV în colaborare cu Pegas și agenția Publicis România, a fost premiată cu bronz la categoria DURABLES.



Aplicația Pegas ”Culoare Urbană”, lansată pentru IOS și Android și personalizată cu ZU TV a devenit în perioada Sărbătorilor de iarnă ”Colorează orașul ZU”: cine a intrat în aplicație în perioada Crăciunului și a încărcat o poză cu un Pegas în culoarea dorită a intrat în cursa pentru obținerea a trei biciclete oferite de ZU.
 

×