x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
×
Acest site utilizează fișiere de tip cookie pentru a vă oferi o experiență cât mai plăcută și personalizată. Îți aducem la cunoștință faptul că ne-am actualizat politicile pentru a ne conforma cu modificările propuse aduse de Directiva (UE) 2002/58/EC ("Directiva E-Privacy") si de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date si de abrogare a Directivei 95/46/CE ("Regulamentul GDPR").

Înainte de a continua navigarea pe www.jurnalul.ro, te rugăm să citești și să înțelegi conținutul Politicii de Cookie și Politica de Confidențialitate.

Prin continuarea navigării pe www.jurnalul.ro confirmi acceptarea utilizării fișierelor de tip cookie. Poți modifica în orice moment setările acestor fișiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.

DA, ACCEPT

“Chefi la cuțite”, lider incontestabil de audiență, pe toate segmentele de public

0
09 Ian 2019 - 17:08
“Chefi la cuțite”, lider incontestabil de audiență, pe toate segmentele de public
Vezi galeria foto

Cea de-a șasea confruntare a show-ului culinar “Chefi la cuțite” a fost luni seară lider incontestabil de audiență, pe toate segmente de public. Emisiunea prezentată de Gina Pistol a adunat în fața micilor ecrane 2.216.000  de telespectatori din toată țara, în minutul de maximă audiență, de la ora 22:34.

Așadar, luni seară, Antena 1 a fost cel mai urmărit post de televiziune la nivelul publicului din mediul comercial, cu vârste cuprinse între 18 și 49 de ani, și a obținut pe perioada difuzării emisiunii, 19:59 – 22:56, o audiență medie de 11,5 puncte de rating și 28,5% cota de piață, urmată de Pro TV, cu 8,5 puncte de rating și 21% cota de piață și Kanal D, cu 2,9 puncte de rating și 7,2% cota de piață. Antena 1, cu “Chefi la cuțite”, rămâne cel mai urmărit post de televiziune și la nivelul publicului de la orașe, cu o audiență medie de 10,4 puncte de rating și o cotă de piață de 21,4%, în timp ce următorul clasat, Pro Tv, înregistra 7,8 puncte de rating și o cotă de piață de16,1%. Clasamentul se păstrează și la nivelul publicului din toată țara, unde Antena 1 înregistrează 10,3 puncte de rating și 20,3% cota de piață, urmată fiind de Pro Tv, cu 9,2 puncte de rating și 18,2% cota de piață.

De asemenea, Antena 1 a fost lider de audiență în intervalul cel mai vizionat al zilei, prime-time, situat între 19.00-23.00, atât la orașe, cât și la nivelul publicului comercial. În intervalul cuprins între 19.00-23.00, Antena 1 a înregistrat pe publicul comercial, cu vârste cuprinse între 18 și 49 de ani, o medie de 10 puncte de rating și 25,9% cota de piață, urmată de Pro Tv, cu 9 puncte de rating și 23,2% cota de piață. La nivelul publicului din mediul urban, Antena 1 se menține pe primul loc, cu o audiență medie de 9,3 puncte de rating și 19,6% cotă de piață, urmată de Pro Tv, cu 8,8 puncte de rating și 18,4% cotă de piață.

A fost o ediție plină de tensiune, aseară, la “Chefi la cuțite”, în care cei trei chefi, Cătălin Scărlătescu, Florin Dumitrescu și Sorin Bontea și cei 13 concurenți din echipele lor au simțit din plin presiunea la bancurile de lucru. „Torturi festive” a fost tema primei probe, ofertantă și grea deopotrivă, ținând cont că majoritatea concurenților nu mai făcuseră tort niciodată. Preparatele speciale realizate de echipele roșie, galbenă și albastră, conduse de chef Florin Dumitrescu, chef Cătălin Scărlătescu și chef Sorin Bontea, au fost jurizate de data aceasta de doamne drăguțe și pricepute, de profesie croitorese.

Două ore au avut la dispoziție concurenții să demonstreze că pot realiza torturi festive. Pentru că data trecută chef Florin Dumitrescu a câștigat confruntarea pe echipe, el a beneficiat de un un avantaj  pentru această probă: 15 minute în plus la bancul de lucru, pentru concurenții săi. Și dacă echipa roșie a lui chef Dumitrescu a ales să facă  un Croquembouche (o piramidă de gogoșele crocante umplute cu cremă de vanilie, prinse în caramel), echipa albastră a lui chef Bontea a mizat pe un tort cu ganache de ciocolată neagră și ciocolată albă învelit în marțipan, pe când echipa galbenă  a lui chef Scărlătescu a optat pentru un tort cu mousse de ciocolată, foietină, macarons și ganache de ciocolată.

Debutul probei a fost făcut cu stângul de echipa lui chef Dumitrescu, pentru că lui Marius Greab, unul dintre concurenții săi, i s-a făcut rău și a avut nevoie de ajutor medical. Din fericire, acesta a revenit la bancul de lucru după câteva minute, iar chef-ul concurenților cu șorțuri roșii a putut să continue această probă complicată cu echipa completă. Chef Scărlătescu a contat, la această probă, pe Maria Burlacu, “cuțitul său de aur” pe care o numește “regina-mamă” a echipei galbene, pe când chef Bontea s-a bazat pe Silviu Nedelea, “cuțitul de aur” care a propus blatul, crema, dar și elementele de decor pentru tortul echipei albastre.

Cum miza acestei probe a fost una foarte mare, chefii și-au scos în joc amuletele, în lupta culinară de la bancul de lucru. Chef Bontea l-a blocat, cu ajutorul uneia dintre ele, pe Andrei Balasz, care pregătea decorul tortului pentru echipa galbenă, iar chef Dumitrescu l-a blocat la rândul său pe prietenul Silviu Nedelea, “cuțitul său de aur”, care acum face parte din echipa albastră a lui Sorin Bontea. Chef Bontea reacționează și folosește ultima amuletă de care dispune, anulând-o astfel pe cea a lui Dumitrescu, și astfel Silviu Nedelea rămâne la bancul de lucru. Chef Dumitrescu nu s-a oprit însă aici și a mai folosit o amuletă cu care, de data aceasta, îl blochează pe chef Scărlătescu pentru 20 de minute, timp în care acesta nu are voie să le dea indicații concurenților săi. “Ce-ați avut azi cu mine, colegii mei? Vă e frică de mine? Așa vă trebuie, să vă fie frică de mine!”,  spune Scărlătescu, în timp ce urmărește proba de pe margine.

Pentru o mână de oameni care nu au mai făcut în viața lor așa ceva, astăzi toate cele trei echipe și-au dat doctoratul în desert”, spune chef Florin Dumitrescu, înainte ca invitatele speciale, talentatele doamne croitorese, să se așeze la masa degustării. În urma votului acestora, cel mai bun dintre torturi va fi declarat cel realizat de echipa galbenă, condusă de chef Scărlătescu. Astfel, în ciuda  piedicilor pe care le-a avut pe parcursul probei, blocarea lui chef Scărlătescu și a lui Andrei Balasz, echipa galbenă reușește să câștige primul său battle din acest sezon.

Nici nu știu să mă bucur. Cinci probe galbenii au trudit. Atât ne-a trebuit să câștigăm și noi o probă.”, spune chef Scărlătescu, echipa sa câștigând la o diferență de doar o farfurie de cea albastră a lui chef Bontea.

            Proba următoare i-a adus din nou la bancul de lucru pe cei opt concurenți care formează echipele albastră și roșie, de data aceasta pentru o confruntare individuală, în urma căreia unul dintre ei va pleca acasă. Fiecare bucătar a avut de gătit o garnitură pe baza unui ingredient surpriză, ales de către colegi.

A fost cel mai bun duel de până acum. La proba asta s-au descurcat toți foarte bine. Și au dat dovadă de inteligență”, au fost de părere chefii, după ce au jurizat toate farfuriile.

Și de această dată, Silviu Nedelea a demonstrat că își merită “cuțitul de aur”, preparatul său, Ardei capia la cuptor cu brânză afumată în casă, obținând cele mai multe puncte. “Silviu a avut o farfurie senzațională ca gust”, spune chef Bontea, mândru de concurentul său.

Cel mai mic punctaj a fost al lui Marius Greab, din echipa roșie, fapt ce a dus la eliminarea sa din competiția culinară. “Am ieșit din temă, am gafat și am plecat. Sunt supărat și dezamăgit, nu mă așteptam să plec acasă, ci să ajung în finală”, spune Marius care, în cadrul acestei probe, a avut de gătit mazăre sote. Eliminarea lui îl va pune în dificultate de chef Dumitrescu, acesta urmând să continue concursul în doar trei oameni, toți amatori într-ale bucătăriei. “Marius a ajuns într-o zonă în care a pierdut contactul cu bucătăria, așa cum i-o cerem noi. N-a fost momentul de pus tocana pe masă. Asta e cea mai grea lovitură pentru că, în momentul de față, rămân doar în trei oameni, cu nici un bucătar profesionist. Asta îmi îngreunează un pic situația, pentru următoarele două battle-uri”, spune chef Florin Dumitrescu.

Competiția culinară continuă luni, 14 ianuarie, și marți, 15 ianuarie, de la ora 20.00, la Antena 1, cu ultimele două battle-uri înaintea semifinalelor celui de-al șaselea sezon “Chefi la cuțite”.

Sursa:Kantar Media                          

Copyright:ARMADATA S.R.L.                           

Date prelucrate de catre departamentul Research Antena Group                

Analiza este facuta pe target-urile 18-49 Urban, All Urban si National                           

Perioada 8 ianuarie 2019               

Citeşte mai multe despre:   Chefi la cuțite

 

Ştiri din .ro


PUBLICITATE
 





Mai multe titluri din categorie

Mira & mirajul SUA: artista trăiește pentru a doua oară visul american

Mira & mirajul SUA: artista trăiește pentru a doua oară visul american
Odată ce a încheiat concertele din 2018, Mira și-a făcut bagajul și a plecat pentru a doua oară în Los Angeles, unde petrece o lună întreagă. Artista îmbină utilul cu plăcutul: participă la sesiuni în...

Rețeta zilei: Gazpacho

Rețeta zilei: Gazpacho
INGREDIENTE: 450g roșii, 1 cățel de usturoi, 2 fire pătrunjel sau busuioc, 1 lingură paste tomate, ¼ castravete cojit și tocat, 300ml suc de roșii, 2 cepe verzi tocate, 1 ardei gras, 15 ml suc de lămâie, 30 ml ...

Un nou concept: spectacol culinar, la Hotelul de Gheață

Un nou concept: spectacol culinar, la Hotelul de Gheață
Galerie Foto Inspirați de Programului „Sibiu Regiune Gastronomică Europeană 2019”, inițiatorii proiectului de marketing turistic Hotel of Ice Bâlea Lac organizează o serie de spectacole culinare, ce vor fi susţinute de...

Mari probleme pentru Cosmin Seleși: “Am în continuare dureri, dar mă refac. Mă bucur că am scăpat de operație”

Mari probleme pentru Cosmin Seleși:  “Am în continuare dureri, dar mă refac. Mă bucur că am scăpat de operație”
Cosmin Seleși, pe care telespectatorii Antenei 1 îl vor putea vedea, în curând, în postura de concurent al celui mai dur reality-show, “Asia Express – Drumul Elefantului”, a avut parte de o vacanță de...

ARTmania Festival desemnat cel mai bun festival european din 2018 la categoria „Best Small Festival” de către European Festival Awards

ARTmania Festival desemnat cel mai bun festival european din 2018 la categoria „Best Small Festival” de către European Festival Awards
Festivalul ARTmania de la Sibiu a câștigat trofeul categoriei „Best Small Festival” în cadrul competiției European Festival Awards, fiind singurul festival românesc care a obținut o distincție la această...

Oraşul New York şi-a doborât propriul record de turişti în 2018: 65,2 milioane de vizitatori

Oraşul New York şi-a doborât propriul record de turişti în 2018: 65,2 milioane de vizitatori
Oraşul New York a primit anul trecut 65,2 milioane de turişti, o cifră record potrivit Organismului de Turism al statului, care speră ca oraşul să depăşească această performanţă în 2019 şi să ajungă la...

Macaulay Culkin a dezvăluit adevărata natură a relației cu Michael Jackson

Macaulay Culkin a dezvăluit adevărata natură a relației cu Michael Jackson
Starul din „Singur Acasă”, Macaulay Culkin, a povestit despre prietenia sa cu Michael Jackson, apărând relația controversată, conform Mirror. Actorul, care a recunoscut în trecut, în timp ce Michael...

Lacul de forma României și poveștile sale terifiante din adâncuri

Lacul de forma României și poveștile sale terifiante din adâncuri
Lacul glaciar Iezer, aflat în Munţii Şureanu, la 1.840 de metri altitudine este o întindere de apă plină de mister, despre care se mai spun și astazi multe povești înfricoșătoare. Ascuns într-o zonă...

Rețeta zilei: Papanași cu vișine

Rețeta zilei: Papanași cu vișine
Ingrediente dulceață de vișine ulei zahăr vanilinat 1/2 pliculet praf de copt 1 ou 2 linguri făină albă 4 linguri griș de grâu 250 g brânză de vaci 1 lamâie 1 portocală zah

Ce trebuie să ştiţi când închiriaţi on-line o maşină

Ce trebuie să ştiţi când închiriaţi on-line o maşină
Vă sfatuim în primul rând trebuie citite cu atenţie condiţiile de rezervare şi de închiriere ale companiei de închirieri. Este de asemenea necesar să vă asiguraţi că deţineţi un card de credit valabil şi...

Cele mai subestimate destinații de vacanță, potrivit jurnaliștilor americani. România, pe locul 3

Cele mai subestimate destinații de vacanță, potrivit jurnaliștilor americani. România, pe locul 3
Elite Daily, publicație online din Statele Unite ale Americii, a realizat un top al celor mai subestimate destinații de vacanță din lume. Pe locul 3 în topul jurnaliștilor americani de la Elite Daily se...

Mâncare de gâscă cu castraveți murați - rețetă din ținutul Neamțului

Mâncare de gâscă cu castraveți murați - rețetă din ținutul Neamțului
Rătăcesc, încă, prin ținutul Neamțului. Mi-s dragi locurile astea, de care nu m-aș depărta prea lesne (măcar cu gândul să mai fiu acolo, măcar din cămările unde depozitez mărturiile olfactive ale...

Reţetazilei: Salată de Paste Barilla Farfalle cu Prosciutto Crudo

Reţetazilei: Salată de Paste Barilla Farfalle cu Prosciutto Crudo
Ingrediente: 340g paste farfalle Barilla, 200g șuncă, 1 linguriță muștar,3 linguri maioneză, 200g  giardiniera (legume murate în oțet),1/2 lămâie, 3,5 linguri ulei de măsline extra virgin,sare și pipe...

Centrul Muzeal Ecoturistic Delta Dunării

Centrul Muzeal Ecoturistic Delta Dunării
Atracţia principală a Centrului Muzeal Ecoturistic Delta Dunării, de la Tulcea, este acvariul uriaş din centrul muzeului. Întregul ansamblu de expoziții permanente este unul dintre cele mai mari de acest fel din Eu...

Argamum și Enisala, cetățile care veghează Marea Neagră

Argamum și Enisala, cetățile care veghează Marea Neagră
Zona continentală a Dobrogei a devenit o atracție și pe timpul iernii. Chiar dacă nu se poate merge la schi, lacurile și canalele Deltei sunt înghețate și se transformă în imense patinoare, iar...
Serviciul de email marketing furnizat de