x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Doi nevăzători pasionați de gătit, în sezonul de poveste „Chefi la cuțite”

Doi nevăzători pasionați de gătit, în sezonul de poveste „Chefi la cuțite”

22 Apr 2018   •   21:40
Doi nevăzători pasionați de gătit, în sezonul de poveste „Chefi la cuțite”

Sezonul de poveste „Chefi la cuțite” este unul plin de surprize, nu doar prin prisma preparatelor pe care chefii Bontea, Dumitrescu și Scărlătescu le găsesc sub cloșuri, ci și prin prisma personajelor care trec pragul celei mai iubite emisiuni culinare. Luni seară, de la 20:00, telespectatorii Antena 1 vor fi martorii unei sesiuni de gătit unice, căci doi nevăzători ce au o chimie incredibilă își vor încerca norocul la bancul de lucru.

Irina și Andrei Strătilă au o poveste de dragoste inedită, ce s-a închegat în momentul în care viața i-a readus față în față, după mulți ani în care nu au mai știut nimic unul de celălalt. Au fost colegi în școala generală, iar după ce fiecare și-a continuat drumul separat, s-au reîntâlnit printr-o coincidență: „M-au sunat și mi-au propus o colaborare cu Andrei Strătilă. Și era acel Andrei din clasa a 4 a.”, mărturisește concurenta. Iar pentru că nimic nu este întâmplător în povestea lor, circumstanțele vieții i-au provocat pe amândoi la aceleași greutăți cu care cei doi se confruntă zi de zi. Dacă Irina s-a confruntat cu probleme de vedere încă de la naștere, Andrei a trecut printr-un accident rutier care l-a schimbat definitiv:  „Din păcate, vederea mi-am pierdut-o din cauza unui accident rutier. Am fost lovit de o mașină și din acel an a trebuit să îmi reordonez viața și să îmi găsesc un rost.”.

Sunt nevăzători, dar pentru ei, pasiunea pentru gastronomie este mai puternică decât orice alt impediment: „Motivul pentru care am venit aici este că am vrea să învățăm cum să facem un plating frumos, pentru că știm că preparatele noastre sunt gustoase. Ne străduim, aplicăm cunoștințele noastre de geometrie și matematică pentru a aranja mâncarea în farfurie.. Cei doi gătesc acasă în fiecare zi, într-o bucătărie special amenajată pentru a găsi ustensilele mai ușor, dar regretul cel mai mare al cuplului este că nu pot găti împreună: „Eu știu că Irina și-ar dori, dar încerc să o fac să înțeleagă că este mai sigur să gătim separat, ca să evităm posibilele accidentări.”.

Nici preparatele pe care Irina și Andrei aleg să le gătească celor trei chefi nu sunt deloc simple. Ea va încerca să-i impresioneze cu o rețetă dulce care este preferata soțului, budincă de banane cu brânză de vaci, în vreme ce concurentul va paria pe o porție de coaste la cuptor marinate în Cola: „Farfuria este foarte îngrijită!”, afirmă chef Bontea neștiind cine se ascunde în spatele ușilor.

Cei doi nevăzători vor să le transmită un mesaj celor din fața micilor ecrane, însă în același timp vor reuși să le dea și o lecție importantă de viață: „Luptăm pentru drepturile persoanelor cu deficiențe. Vrem să îi încurajăm să fie activi, să iasă din casă și să își obțină singuri drepturile. Sunt fără limite, nu se lasă descurajați nici în cele mai grele momente și sunt determinați să le cucerească papilele gustative celor mai duri jurați. Luni seară, de la ora 20:00, Irina și Andrei își vor încerca norocul în prima etapă a concursului culinar, într-o nouă ediție ce demonstrează că cel de-al cincelea sezon ,,Chefi la cuțite” este într-adevăr unul de poveste.

×
Subiecte în articol: Chefi la cuțite