x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Oamenii casei regale la masa degustării

Oamenii casei regale la masa degustării

14 Noi 2017   •   15:57
Oamenii casei regale la masa degustării

Presiunea competiției și probele din etapele anterioare au strâns rândurile în bucătăria ,,Chefi la cuțite”, iar confruntarea de astăzi aduce o altă provocare culinară. Farfuriile pregătite de cele trei echipe trebuie să respecte un standard foarte înalt, deoarece la masa degustării se vor afla oameni cu papile gustative extrem de exigente. Furnizorii casei regale vor stabili în seara aceasta, de la ora 20:00 pe Antena 1, ce culoare își va adjudeca cea de-a șase probă pe echipe și cine va trece prin tensiunea ulterioară a duelului.

Proba devine cu atât mai grea, cu cât preparatele finale vor respecta conceptul de fine dining, în care creativitatea, ingredientele rafinate și gustul trebuie să stea la baza farfuriilor. ,,Vorbim despre tradiție, eleganță, noblețe”, ,,suntem conștienți că trebuie să ne ridicăm la un nivel foarte înalt”, mărturisesc cei trei chefi. Echipele se vor confrunta în tehnică și imaginație, iar meniul va trebui să includă combinații unice, executate extrem de bine.

Sorin Bontea, Cătălin Scărlătescu și Florin Dumitrescu nu scapă nici astăzi de extragerea la sorți, iar biletul câștigător naște adevărate superstiții la bancurile de lucru. Conducătorul ,,portocalei mecanice”, rămas doar în trei bucătari, a pierdut fiecare probă în care a fost nevoit să aleagă ingredientele pentru fiecare echipă, de aceea speră ca în seara aceasta mesajul de pe biletul său să nu fie,,tu alegi!”. Mai încrezători pășesc cei din echipa verde, ce sunt într-o formula completă, cu șase bucătari rămași în luptă: ,,tragerea la sorți nu ne avantajează absolut deloc, dar simt că astăzi voi câștiga”, mărturisește chef Sorin. Chef Scărlătescu se bazează și el pe superstiții, dar pe cele care îi aduc noroc, iar ,,elefantul alb pe care l-a visat aseară” îi oferă indicii că nu va mai pierde niciun coechipier. Ce culoare va fi învingătoare la finalul serii, dar și care dintre concurenți va ceda presiunii în apropierea ultimelor confruntări, telespectatorii Antena 1 vor vedea în această seară, de la ora 20:00.

×
Subiecte în articol: Chefi la cuțite